31 januari

Idag började jag sy den första klänningen i min kollektion. Den är väldigt röd, med djup rygg, rosett och klädda knappar, alltså precis som jag vill ha en klänning. Jag hann med att sy grunden på livet som sedan ska få en nederdel som inte bara är fastnålad och en dekoration på bysten.





En annan sak som är värd att nämna är att idag för en månad sedan frågade jag chans på den här fröken. Och det är ju hur fint som helst!



Gävle, överaskning och hejdå-fest

När jag klev av tåget i Gävle stod tåget som går till Linköping på andra sidan perrongen. För att jag inte skulle spontan hoppa på det tåget tittade jag djupt ner i backen och gick fort förbi det. När jag kommit fram till trapporna tittar jag upp och framför mig står Lovisa. Choken var total, fick lite hjärtsnörp, blev så förvånad att jag inte ens kunde börja gråta utan fick bara fram något litet pipigt skrik "Vad tusan gör du HÄR!!! Du ska ju vara i Linköping!!!" Jag har nog aldrig blivit så glad i hela mitt liv, det är sånt här som händer på film bara. Och det är lika fantastiskt som det ser ut att vara på film. Lovisa tog min hand och följde med mig till bussen som gick till Helenes -*Jag fyller 20år men då är jag i Paris så ni får fira mig nu fest samt hejdå för att jag åker till Paris på söndag fest*. Vi fick en hel massa sangria och tuttinutter som jag gjorde när jag kom dit (sånt man får göra när man kommer lite för tidigt, eller snarare i tid) Sen satt vi och pratade, skrev i en mina vänner bok som Helene fick och drack den goda sangrian. Efter några timmar var det dags att röra på sig. Mina planer hade raskt ändrats efter Lovisas överraskning så jag åkte hem till henne medans de andra gick på 20+20 års förfest.


Helene





Jag hade på mig fina rosett-kalasbyxor som jag fick av Lovisa för ett tag sedan







Precis innan vi skulle gå slog vi in födelsedagsbarnens presenter. Vi råkade veta att de andra skulle ge ett fest-kit så vi gav dem ett bakis-kit, tänkte att det kunde vara bra när man har firat sin födelsedag


27 januari

Om några timmar är det helg, dom timmarna är de längsta i veckan känns det som. Just nu har jag mönsterkonstruktion i photoshop, det är en aning klurigt för jag använder nästan aldrig photoshop. Jag använde den kavajen som jag ritade på bilden för några veckor sedan. Här är min test-kavaj 



Så här ser det ut när jag arbetar med den i photshop



Nu ska jag belysa min screen-ram och sen ska jag på 20+20 års kalas!

Om rader som är fina och om vintern som bara växer




Våfflor

Dagen till ära hade jag blivit hembjuden på våffelmiddag hos lill-Carolina i min klass. Hon lärde mig hur man gjorde frasiga våfflor från grunden vilket var på tiden för jag vet bara hur man gör när det är ett pulver som man blandar med vatten, lite underligt kanske när jag gillar att laga mat och baka. Och jag älskar ju våfflor med hallonsylt!







Carolina var snäll och delade med sig av receptet så att jag aldrig mer behöver göra pulver-våfflor.

Lill Carolina T´s frasiga våfflor:


3½ dl mjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver

*Blanda ihop i en skål*

2½ dl kallt vatten
2 dl mjölk
150g smält smör



När vi var helt fulla av våfflor la vi oss i soffan och tittade på Submarine som var en väldigt vacker och bild-fin film. Nu ska jag snart sova och hoppas på att jag inte dör i sömnen av att ha andats in för mycket av nagellackborttagningsmedlet som jag spillde ut. (nagellackborttagningsmedel måste vara världens längsta ord)

25 januari

Det slutar aldrig snöa här


Shocking pink

Innan jullovet var klassen och hälsade på en kvinna som jobbar på Rödakorset i Forsa. Vi fick massa tyger av henne och jag tog bland annat ett trikåtyg som var galet rosa!
Idag bestämde jag mig för att göra någonting av det, så jag sydde mig en pingvin tröja och ett par tights



Passande nog hade jag på mig en kjol i nästan samma färg. Som pricken över i gjorde jag även ett pannband med rosett på.



Jag har sprungit runt i den här klädseln hela dagen och jag tror inte att jag någonsin kommer att ta av mig den. Den är verkligen så himla rosa.

23 januari

Idag vill jag bara vara med Lovisa




Snö

Angelica och jag hade alldeles för mycket söndag i kroppen, så vi klädde på oss våra varmaste kläder och gick ut. På baksidan av huset vi bor i är det åkrar så långt man kan se. Ikväll var det bäcksvart, stjärnklart och dimmigt, vi tog satts, andades in och sprang rätt in i mörkret och dimman. Snön gick upp till knäna och det var väldigt befriande att springa rätt ut i ingenting, i tomt. Vi la oss ner på rygg i snön och tittade upp på himlen.
Vi ska gå ut igen om en stund, men då ska vi ta med oss Susanna.

Alias och Gossip

Igår kväll när jag och Stina ätit middag och gjort oss fina så samlades dom som var kvar i korridoren över helgen i köket för att spela spel och ha det festligt. Mitt, Stinas och Linas lag vann men det var med nöd och näppe för jag är inte kapabel att läsa ord under press, jag gör om orden och förklarar något annat än det ordet som står. Vi han även med att spela lite ölspel utan öl med dumma regler som att man måste säga "Mange bjuder" innan alla meningar, vilket var helt och hållet hopplöst. Det var jag som kom på den regeln så jag har bara mig själv att skylla.













Vid elva tog vi bussen in till Hudiksvall för att gå på den enda nattklubben staden har att erbjuda just nu, Gossip. Jag har aldrig varit ut i Hudiksvall så det var trevligt att få uppleva det.
















När Gossip stängde hade det börjat snöa massor ute. Vi åkte hem, tog en macka och stoppade ner oss i sängen. Det var en tok-rolig natt.

Idag vinkade jag av Stina vid bussen som tog henne tillbaka till Dalarna. Nu ligger jag i min säng och här tänker jag ligga tills i morgon.


Fin besök från Falun

Igår kväll kom Stina hit och vi tillbringade kvällen med att dricka massa te och prata om allt som hänt sedan vi sågs sist, vilket var tusen år och dagar sedan.

Idag var planerna att äta långfrukost och sedan ta en titt på Forsa och Hudiksvall. Det här är dagen ur Stinas vinkel









Stina tog kort på mig framför nästan alla hus i Hudiksvall...





Jag har namnsdag idag så jag köpte en liten jacka till mig från mamma och pappa i present. I min familj får man ett litet paket på sin namnsdag vilket jag tycker är väldigt trevligt.



Igår när Stina kom fick jag även två paket av henne. Jag har en himla tur som har en så fin kompis som dessutom är världsbäst på att hitta fina presenter! Blusen som jag har på mig var en av de saker som jag fick.










Nu ska vi laga fyllda paprikor, lyssna på den svenska björnstammen bara för att bearbeta mitt lilla hat och sen ska vi gå ut med lill-familjen!

morgon stund har kaffe i mun

Sitter i min fåtölj, dricker kaffe, lyssnar på Edith Piaf och är inte alls ledsen för att jag inte blivit inbjuden till någon modevisning på fashion week....
NEJ jag är glad för i kväll kommer Stina hem till mig och ska stanna hela långa helgen!



19 januari

Nu har Hanna framkallat rullarna och scannat in dem på datorn, så här blev bilderna!















Dom här bilderna ska användas i bildserier som visar en rörelse, så det här är några av bilderna tagna ur de olika rörelserna.

Fotografering och vaxade ben

Till skillnad från igår då jag inte gjorde mycket vettigt har jag gjort tusen roliga saker idag. Dagen började med mönsterkonstruktion på kavaj och det var halv svårt men väldigt roligt. Jag gillar att greja med smådetaljer och vara noga med varje millimeter. Varje onsdag har vi friskvård och nytt för denna termin är kör, som jag självklart valde.



Efter lunch kom teater Agata till oss för att ha lite möte/genomgång och för att vi skulle ta måtten på dem. Teater Agata och min klass gör ett sammarbete där vi designar och syr kläderna till en föreställning om Strindberg som dom ska visa i vår. Nu är vi bara i början och pratar om vad vi ska göra men jag ser verkligen fram emot det här för att det kommer att bli ganska "flippade" kläder som vi vanligt vis kanske inte skulle sy.

Så här ser det ut under måttagning



Efter skolan följde jag med Hanna till studion för att hjälpa henne med en fotouppgift. Hon skulle fotografera rörelse med analog kamera. Här är några bilder som hon tog för att testa ljuset. Dom riktiga bilderna får ni se om några dagar då Hanna har framkallat rullen.







När fotograferingen var klar fick jag och Angelica agera vaxörskor åt Susanna som ska på pojkväns helg nu i helgen. Jag har aldrig vaxat någon förut (förutom ett misslyckat men dock tappert försök på mig själv) men det var bland det roligaste på länge, det var verkligen tok-kul att se när Susanna kved i skräck blandad förtjusning.







Självklart filmade vi hela spektaklet



Nu ska jag äta tigerkaka som Lina har bakat med lill-familjen

17 januari


kärleksgodis




Linköping

På fredag morgon tog jag tåget till Linköping. Jag tycker om att åka tåg långt, det är mysigt att titta på film samtidigt som åkrar och städer svischar förbi utanför fönstret.





Vid lunch kom jag fram till Linköping där Lovisa mötte upp mig.
Vi gick hem till henne och lagade omelett med fetaost och spenat, mycket gott blev det!











Resten av dagen drack vi te och såg på Harry Potter

Lördag:

På lördagen steg vi upp sent och bestämde oss för att gå in till stan för att dricka kaffe på café.
Vi gick till Berget som var tokmysigt! Det är som att vara hemma hos en liten tant som har olika fåtöljer och soffor i alla rum.





Vi satt i fina röda plysch fåtöljer som jag ville ta med mig hem och åt biskvi



Innan vi gick lämnade vi en liten lapp i lådan på vårat bord. Så om ni någon gång är på Berget kika om lappen ligger kvar vid den röda fåtöljgruppen på övervåningen.

När vi kom hem lagade Lovisa sin special-wook till mig som vi åt i sängen, sen badade vi badkar och såg på film.



Söndag:

Idag kramade jag Lovisa hejdå och sen åkte jag tåg hela dagen! Längtar redan tillbaka till Linköping






screentryck nr 2

På dagens schema stod det detaljerade plaggskisser. Det är när man ritar av ett plagg eller ritar ett plagg som man ska sy så detaljerat som möjligt. Alla sömmar, dragkedjor, insnitt och knappar ska synas. Det här är något som vi gör mest hela tiden, men idag gjorde vi det super noga och skalenligt. Så vi la upp lite kläder på borden och började mäta och rita noga noga.





Jag ritade av en blå kavaj som jag fick av Carolina idag. Igår fick jag en blus av henne också, hon är så himla snäll hon!



I slutet av dagen han jag även börja skissa lite på det andra screentrycket som jag ska göra. Jag tror det blir en räv med pipkrage.



Nu har jag precis kommit hem till mamma och pappa för i morgon far jag till Lovisa i Linköping!


Balett med gasmask

Idag blev jag fotograferad av Karin som går foto2 på min skola. Det var inte vilken fotografering som helst, jag skulle nämligen ha gasmask på mig och stå i balettposer. Innan vi åkte till Iggesundsbruk där vi skulle fotografera åkte vi hem till henne där hon sminkade mig. Karin är jätteduktig på att sminka men jag kände inte riktigt igen mig när hon var klar. Jag brukar ju inte ha så jätte mycket smink i vanliga fall. Eyeliner och rött läppstift duger bra åt mig.

Så här såg i allafall min sminkning ut





Karin när hon fotograferar



Karin tog bilder med sin storformatskamera men jag bad henne ta några digitala bilder också så att jag kunde lägga upp det här

och så här blev bilderna!






10 januari

Det är fortfarande alldeles mörkt när jag vaknar på morgonen och jag börjar tröttna på att det alltid är så mörkt och kallt. Jag skulle vilja ha vår och värme nu, på en gång helst.



Idag åkte klassen till en tygbutik som ligger i Gnarp för att kolla efter tyger till våra kollektioner. Jag har redan köpt mina tyger så jag köpte ett tyg som jag ska sy en klänning åt Lovisa av.



Det var jättekallt och vitt utomhus. Man blev alldeles vitprickig om kinderna och håret frös till is



Resten av dagen var jag extremt produktiv och fick jättemycket gjort! Jag gjorde klart min moodbook och sammanfattade kollektionen på en moodboard som jag blev väldigt nöjd med. Jag han även göra klart några av plaggskisserna.







Det var min super-bra-dag!

För övrigt är soundtracket till mitt liv just nu en blandning av Isarna-Säkert! och You make my dreams- Daryl Hall & John Oates. Den sist nämnda är med i 500 days of summer och jag känner mig lite som honom just nu. När han är så där lycklig och dansar runt överallt.

Dagmar, Ljusdal och tappade vantar

Hit intills har jag inte märkt av stormen Dagmar (förutom att det blåste väldigt mycket när jag gick till efterfesten på juldagen) tills i morse när jag möttes av det här över min plats i sysalen.



Stormen har blåst av takpannor på skolan så det har regnat och snöat in. Som tur var är inget viktigt förstört, enbart mitt ritblock blev vattenskadat. Nu har jag i alla fall fått en ny plats tills hålet är lagat.

När morgonmötet var slut knåpade jag ihop min "moodbook" som är som inspirationsbok till min kollektion





Efter lunch bestämde jag och några i klassen att vi skulle åka till Ljusdal för att gå på utförsäljning av en pysselbutik. Det fanns hur mycket saker och pyssel som helst! Det mesta viste man inte att man behövde men jag ville ha allt. Jag kom därifrån med fyra stycken promarkers och några fjärilsbokmärken.













På bussen hem glömde jag mina vantar, jag tror ärligt att jag aldrig haft samma par vantar två vintrar i rad. Påminnelse till mig själv: Knyt fast vantarna i ett snöre till nästa år.

Morgon kaffe

Nu sitter jag i korridorsköket och lyssnar på musik, dricker kaffe och pratar med Aggi. Min hylla är super tom i kylskåpet så jag stal mjölk från matsalen till kaffet. Skolan börjar om en timme och jag försöker bli pigg och motiverad till att börja men just nu vill jag bara krypa ner i min säng och läsa eller se på film.




Sjunger Hälsingevisan och packar väskan

Om några timmar säger jag hejdå till mamma och pappa och tar tåget tillbaka till Hälsingland, Hudiksvall, Forsa och lill-familjen. Det här lovet fick på tok för fort! Det gör det i och för sig alltid. Jag har haft kul varje sekund av lovet och det känns ändå helt okej att skolan ska börja igen för min syabstinens är svår nu.
Nu ska jag fortsätta packa ner mina saker i väskan som på något underligt vis verkar ha krympt för allt får långt i från plats...


bild: Anka Zhuraleva


7 januari

Städade fram min "att göra på jullovet lista" idag när jag packade resväskan. Det var 13 punkter på listan och jag har bara gjort en av dessa punkter, och det var att fira jul så den punkten blev gjord lite av sig själv. För att det skulle kännas lite bättre att slänga den där dumma listan så bestämde jag mig för att göra en till punkt så här i sista minuten. Som tur var fick jag världens bästa sällskap så det blev väldigt trevligt.

Punkt nummer 5 var att åka på länsmuseet i Gävle för att "research" lite för min kollektion som jag ska göra nu i vår. Temat, eller det jag inspirerats av är tidig cirkus och en liten skvätt balett (det blir det i nästan allt jag syr efter som att jag älskar det så mycket) På länsmuseet har de nämligen ett litet hörn som handlar om cirkus, men förargligt nog hade de tagit bort det lilla hörnet nu när jag behövde det. Men jag åkte inte in till stan i onödan för jag passade på att bocka av en till punkt när jag ändå höll på, nämligen att köpa lite tyg och dragkedjor som jag kommer att behöva till skolan. Så nu har jag slängt listan och det känns galet skönt att inte ha gjort de andra 10 punkterna.




6 januari

Ibland vill jag födas om i en annan tid. Oftast är det för att jag tittat på någon bra serie och kärat ner mig i känslan eller hur de ser ut och vad de har på sig. Just nu vill jag bara födas om i South riding










5 januari

Så här såg min och Lovisas gårdag ut i list form:

Vaknade hemma hos mig, steg upp för att dricka te och kaffe med mamma.

Jag kokade tomatsoppa som inte blev för tok stark denna gång och bjöd på till lunch.

Vi tog bussen in till Gävle för att gå på Erikshjälpen. Jag köpte en jättefin ljusrosa blus som inte var dyr alls!

Lovisa hade varit sugen på morotskaka sen hon vaknade så vi gick till ett café för att stilla hennes begär samt dricka kaffe.

Vi åkte till Sandviken, åt hemma gjord pizza, tittade i skolkatalog och åt brio som det var tuggor på. Jag försökte även göra mig märkvärdig genom att blöda okristliga mängder med näsblod.

Mötte upp Britta i Sandviken "centrum" för att dricka öl på en pub med röd vit rutig duk.

Lämnade Sandviken för Gävle och old saints, konstaterade att alla flickor verkade ha stannat hemma

Sa hejdå till Britta och åkte tillbaka till Sandviken och sov.

















3 januari

Idag fyller min storasyster Anna 27 år och det skulle så klart firas!
Jag skyndade mig hem från Sandviken för att äta lunch med mamma, mina systrar och en sovande Texas.



Efter lunch öppnade Anna paket, av mig fick hon en sjal med kaniner på som jag tryckt själv i skolan.







Medan vi väntade på att morfar skulle komma och fika satt vi i min säng och tittade på vad Texas hade lärt sig sen sist vi sågs. Han har lärt sig att sitta helt själv!



Det här är tårtan som Anna hade gjort. Hon är klurig min syster som dekorerar tårtan genom att sickta kakao över tårtpapper, då blir det så här fint mönster



Klänningen som Anna hade på sig har jag sytt till henne i julklapp


2 januari









Nyår

På nyårsafton började jag kvällen hemma hos Helene med Nina och Rebecca. Vi drack vin, åt ost och nonstop. Jag hade så trevligt att kameran låg i väskan nästan hela kvällen och har därför nästan inga bilder vilket är jättetråkigt, men som tur är hade världens bästa Lovisa en mobilkamera som jag fick låna bilder ur.



Jag hade köpt ett spexigt nagellack kvällen till ära.










2011 del 2

Här kommer fortsättningen på mitt 2011.

juni-augusti









Den 29 juni fyllde jag 19 år och det var en väldigt varm dag som började med födelsedagsfrukost med nybakt bröd, blodgrapejuice och te. Sen låg jag, mamma och Anna och solade hela långa dagen. Vi gjorde bara en paus för att äta pavlova.






























RSS 2.0