Några dagar i juli

Dom senaste dagarna har jag jobbat en hel massa (kommer jobba 6 dagar i veckan i tre veckor till, dör lite)
Det är tur att jag gillar mitt jobb så mycket! Förutom att jobba har jag hunnit med en hel del andra trevligheter också. Har varit på konsert, druckit vin, hängt med T, varit på fester, druckit kaffe med vänner, sett film, ätit smultron, badat med Emma och så vidare
Efter fikat visade Texas att han lärt sig gå
 
Jag var bjuden hem till Emmas stuga i Bovik. Vi badade i regnet, drack vin, grillade och satt på bryggan. Väldigt fint!
 

Loppis runda i Hälsingland

Idag åkte jag, min storasyster Anna och min mamma på loppisrunda i Hälsingland. I det landskapet är det loppiskskyltar överallt verkligen!
Vi stannade och fikade i Hårga som är ett litet ställe där min mamma tillbringade somrarna när hon var liten. Hon pekade och berättade vart hon cyklat på ormar och vart hon badade
 
 
 
Sen åkte vi vidare till Orbaden, Undersvik och Järvsö, där hittade vi fina loppisar som små gubbar och grönavågare hade hant om.
 
På loppisen i undersvik spelade dom gramofonskiva, sånt gillar jag
 
 
 
Sen bar det av mot Holänna och min klasskompis stor Carolina som hade hittat en lampa åt min storasyster. Efter ett kort besök i hennes skola till hus åkte vi till Hälsinglands största loppis i Bricka. Därifrån fick jag med mig en present till en fin Emma som fyller år i morgon.
 
 
På hemvägen åkte vi förbi kära lilla Forsa som jag flyttade ifrån för en månad sedan, det kändes i hjärtat att bara åka förbi så där och veta att det inte är samma...
 
Nu är jag i alla fall tillbaka i Gävle och om en stund ska jag och min syster på spelning och dricka öl!
 
 
 
 

Fem bilder från en måndag

 
 
 
 
 
 

Att vara konstant mätt och gå runt i timmar

Hej gobitar! Nu har jag kommit tillbaka till havet och fått krama på min mamma igen. Hon har varit bortrest och när hon kom hem var jag bortrest, så vi åkte om varandra.
 
Nu tänkte jag visa er vad jag gjort dom här dagarna då jag varit i både Uppsala och Stockholm. Man kan säga att jag i stort sätt bara ätit massa gott och gått runt en hel del.
 
I torsdags jobbade jag till klockan kvart över två. Då låste jag dörrarna till butiken och toksprang till tåget. När jag kom fram mötte min syster mig på perrongen med körsbär (det va bigarråer egentligen men körsbär låter finare) Sen gick vi och hade picknick vid Fyrisån.
 
Vi öppnade en flaska rosabubbel som jag inte hann dricka upp på mitt kalas. Men efter som jag hade sprungit med den i min väska flög nästan hela flaskan ut i ån...
 
På söndagen åkte vi till Stockholm och strosade runt bland gatorna. Vi åt pizza på en restaurang där dom bakar pizzorna mitt i rummet, super gott va det och jag blev galet mätt!!!
 
Sen gick vi mot fotografiska för att titta på en utställning av Sally Mann (vars bilder jag gjorde ett kollage av för ett tag sedan)
 
 
 
Jag fick en fin liten kamera av Anna. Den är som ett kalejdoskop fast lite bättre
 
Resten av dagen tittade jag i den mest hela tiden
 
Sen strosade vi runt i gamla stan
Jag hade lite problem med en bankomat som var på tok för högt upp.
 
Sen satte vi oss på ett litet café och drack capucino (konstaterade att det måste vare den enda cafét i hela Sverige som inte har vanligt bryggkaffe)
 
 
 
Så här spexigt ser det ut genom kameran!
Sen gick vi till tågstationen och tog tåget hem. När vi var tillbaka i Uppsala lagade vi middag och gjorde en tillbringare med mojito.
 
 
Efter maten stupade vi i soffan framför två filmer.
Vad vi gjorde idag tar jag i nästa inlägg
 
 
 

Ett livstecken

Hej! Jag vill bara ge ett litet livstecken till er läsare. Mina dagar ser ut så här ungefär
 
1. Stiger upp, äter frukost osv.
2. Jobbar,jobbar och jobbar lite till (slutar lagom till när mina fötter trillat av)
3. Träffar vänner. Idag har jag ätit middag med 14 finingar, så nu är jag proppmätt!
4. Åker hem, tittar på tv och sover.
 
Så nu vet ni vad jag gör. Imorgon åker jag till min syster i Uppsala. Vi ska sitta vid vattnet, dricka födelsedagsbubbel och äta körsbär. Efter som att hon tycker jag är tråkig när jag bloggar hemma hos henne så får jag helt enkelt respektera det. Hörs på måndag kväll!
 
Kram hejs!
 
En sak till! Jag är fruktansvärt nyfiken på vilka ni är som läser den här lilla taniga bloggen. Det verkar inte vara allt för många av mina vänner som gör det och det är ändå närmare hundra som läser den per dag? Träd fram, säg hej, för jag kreverar av min nyfikenhet!

Besök från Stockholm

Jag kom nyss hem från tågstationen där jag lämnade Josefin som var på besök. Vi har mest ätit hela tiden känns det som, men har även hunnit med prommenader och en massa prat!
 
Lite så här såg det ut
 
 
Efter som det varit lite dåligt väder dom här dagarna bestämde vi att vi skulle baka cupcakes. Det blev ett par fula men goda cupcakes (vi skyller på att det var ett dåligt recept, allt är Leilas fel) Lagom till att dom var klara kom solen fram.
 
 
Sen gick vi ut och plockade smultron. Trots att jag och Britta plockade en hel massa i lördags hade det hunnit komma upp massa nya
 
 
Och vi konstaterade igen att plocka smultron på strå nog är bland det somrigaste som finns!
 

smultron

Igår kom Britta hem till mig för att hålla mig sälsskap efter som att mina föräldrar är bortresta och jag inte vill sova själv. Jag lagade tomat och mozzarella pasta till henne och sen gick vi ut för att plocka smultron som mognat nu.
 
 
 
Det fanns galet mycket smultron och vi plockade och plockade i en timme!
 
 
Här sitter jag och vilar mig lite för det va väldigt varmt och fuktigt ute. Det syns inte så bra på bilden men jag har hemskt somriga ben, cykel skador och myggbett, precis som det ska vara på sommaren.
 
 
Sen satte vi oss på en sten vid vattnet och åt upp smultronen innan vi gick hem och drack te och såg läskig film. Idag vaknade vi galet sent, åt frukost och förmiddagsfikade på eftermiddagen, sånt man gör när det regnar ute.
 
 

6 juli

Kom på att jag helt glömt att skriva att Frida gjort en till födelsedagsfilm till mig! Ni kan se den genom att gå in på hennes fina blogg ---> här 

En annan somrig dag

Idag hade jag och min fina Stina bestämt att vi skulle mötas i Sandviken för att fika, men våra planer höll på att gå i stöpet när Stina lite osmidigt biter i en persikokärna och tappar en bit av tanden! Men det finns inga persikokärnor i världen som kan hindra oss från att ses så vi sågs istället någon timme senare!
 
 
Anledningen att vi sågs just i Sandviken var för att vi brukade fika på Aldos (tror jag att det heter) när Stina läste textil för två år sedan. Plus att dom har så söta blomkoppar.
 
 
Stina va finast och bjöd på fika
 
 
När vi druckit tre koppar kaffe gick vi ut och satte oss i gräset och åt jordgubbar.
 
 
När Stinas tåg gick åkte jag till Fredrik. Vi tog en lång promenad i Boulognern och pratade mest om film
 
 
Tokbra dag!!!
 

Fredrik

Den här dagen har varit högst onödig. Har inte gjort något vettigt alls nästan. Tittade på film i min säng fram till klockan tre då en tjej kom hem till mig för att få hjälp med att sy om en klänning. Sen har jag mest druckit kaffe och ätit. Men snart ska jag åka in till stan och titta på film med Fredrik.
 
 

Minigolf i parken

Igår spelade jag som sagt minigolf med min vän Jonas. Det var superfint fast jag förlorade, det är nog för att Jonas är en så snäll vinnare. Plus att jag fick tre spik! Alltså när man sätter bollen på första försöket. Vi har en liten 5-kamp på sommarens tisdagar Jonas och jag. Hitintills har vi spelat biljard och minigolf, men framöver blir det pil kastning, kubb och boule. Mycket trevligt!
 
 

Soliga dagar

Idag är jag ledig från tygbutiken och solen skiner ute! Därför passar jag på att ligga ute på en filt och läsa, prata med min storasyster och dricka kaffe (samt bli biten av diverse bromsar och flygfän) Om en stund ska jag gå en promenad och kolla om smultronen börjat bli mogna och sen bär det av till Boulognerskogen för att spela minigolf!
 
 
 
Den här bilden är från förra sommaren men det ser exakt lika ut så den fick duga i år med!

Födelsedagskalas nummer 2

Redan vid 3 tiden igår började det droppa in gäster till mitt kalas. Det var massa fina vänner som kom från alla möjliga hörn i Sverige. Jag hade bakat cupcakes (med hjälp av min syster) och en hel del annat gott. Tyvärr var jag inte så skillnad på att använda spritsen som jag tänkt att jag skulle vara, så glasyren blev ganska ful, men goda va dom!
 
 
 
 
 
När alla kommit fick dom para ihop sig två och två för att gå en liten tipspromenad om mig som jag knåpat ihop.
 
 
Jag fick massa fina presenter. En stor kakburk, drömfångare, ett kakpaket som var påbörjat, ritbok och massa andra fina saker!
 
 
 
Sen dansades det hela natten lång!
 
 
 
När klockan blev tre och solen började gå upp bestämde vi oss för att bada
 
 
Vi hoppade i säng först när det blivit ljust ute. En väldigt fin födelsedagsfest!
 

RSS 2.0