min födelsedag

Min födelsedag har varit alldeles fantastiskt fin! Det började bra redan på morgonen då jag som sagt blev väckt av sång och nybakta scones.
 
 
 
Här är lite av mina presenter
 
 
Jag flyttade direkt över mina saker till min nya väska när jag skulle åka till systemet för första gången. Kasörskan sa grattis till mig och det kändes lite festligt!
 
 
När vi kom hem drack vi kir som jag köpt och bakade tårta
 
 
Sen kom Liza, Andreas och Texas och firade. Det öppnades paket, dracks "champagne" och åts. Det blev även en hel del gos
 
 
 
Jag gjorde en kort liten film för att sammanfatta dagen
 
 
Nu är det fullt upp med bakning och fix inför morgondagens kalas!!!

20 år!

Idag fyller jag 20 år! Det känns bra, känns gammalt. Jag väcktes av sång och paket, fast jag varje år ber dem att inte sjunga för mig på morgonen så vet jag att dom gör det i alla fall och det känns fint.  
Sen hade jag sådan tur att bli bjuden på födelsedagsscones som min storasyster bakat. Vi drack te och åt sconesen på verandan. Nu måste jag klä på mig för snart ska jag åka in till stan och gå på systemet för första gången och klockan tre är det kalas för familjen och imorgon kalas för mina vänner!
 
Här är en film som världens finaste Frida Stenmark gjorde till mig när jag fyllde 16 år och var rödhårig!
 

tisdag och onsdag

Jag tar en liten paus i förberedandet av min födelsedag och storstädning av huset med ett kort inlägg om vad jag gjort dom två senaste dagarna.
 
I förrgår, alltså i tisdags träffade jag Saga på Dagny's för att dricka kaffe och äta pannkakor
 
 
Det var Amerikanskapankakor med choklad och valfritt tillbehör. Jag tog såklart hallon för det är godast! Galet gott var det och mätt blev man!
 
 
Sen åkte jag hem och var lycklig över att Morden i Midsomer börjat visas på TV. Det är en väldigt somrig sak för mig.
 
Igår jobbade jag hela dagen och det börjar kännas helt okej bra för jag kan svara på en del frågor nu. Är dock lite nervös inför lördag då jag ska jobba själv...
Klockan halv 6 när jag slutade kom Britta och Niklas och hämtade mig, vi hade nämligen bestämt att vi skulle spela biljard och dricka öl. Mycket trevligt! Det är faktiskt andra gången i sommar som jag gör det och det är väldigt roligt (fast jag är ganska dålig på det)
 
 
Jag och Britta förlorade tyvärr, så Niklas fick betala för hela kalaset. Vet inte om det var för att han är en gentleman eller för att hon i kassen tvingade honom.
 
Nu ska jag återgå till städningen och i morgon fyller jag 20 år!!!

Regn och pyssel

Idag har det kanske varit världens regnigaste dag! Så jag och mamma åkte till IKEA för att handla lite glas och servetter till mitt kalas. Jag hittade även kvistar med tygblommor som jag köpte för att göra en krans av. Det fanns jättefina blomkransar på Beyond retro för ett tag sedan men när jag var där förra veckan var dom tyvärr slut. Så nu fick jag helt enkelt göra mina egna. Och förutom att det är kul att ha gjort kransen själv blev den dess utom mycket billigare. En krans för ynka 9kr(!!!) i stället för 100kr som dom kostade i affären.
 
 
Först plockade jag av dom små blommorna och gjorde ett hål i botten med en nål. Sedan trädda jag på dem på en grön ståltråd som jag hittade på en blomaffär. Enkelt enkelt och vips hade jag mig en krans!
 
 
Nu ska jag göra mig en till fast rosa

Moonrise Kingdom

Snart ska jag cykla upp till bussen för att åka in till Gävle och gå på bio. Det är en fin sak att göra mulna sommarkvällar. Ikväll blir det Moonrise Kingdom som är gjord av Wes Anderson, alltså samma kille som gjort två av mina favorit filmer Darjeeling Limited och The Royal Tenenbaums. Plus att jag ska gå med Britta, så det här kan ju bara sluta bra!
 
 
 
 
 
 
 

Midsommarafton

Igår var det som sagt midsommarafton. Jag plockade blommor på en äng, satt i solen, kokade rabarbersaft och lyssnade på Monica Zetterlund.
 
 
 
 
 
Klockan fem tog jag bussen till Sandviken och drack vin och spelade kubb med Britta och Lovisa
 
 
Efter någon timme tog vi cyklarna och trampade hem till Lisa och var där resten av kvällen, en mycket fin midsommar!
 
 
 
 

Glad midsommar!

Idag är det midsommar och super fint väder! Så jag tänker tillbringa min dag med mamma och pappa utomhus. Bor man vid havet är det ju dumt att åka här ifrån. Snart ska jag och mamma åka och plocka blommor som vi gör varje år på en äng ute i skogen. Förra året tillbringade jag också midsommar med familjen. Då var min syster höggravid, det åts jordgubbar och spelades spel. Så här såg det ut!
 
 
 
 
 
Hoppas ni får en fin midsommar!

Stockholm x2

I måndags morse åkte jag och hälsade på en nybliven stockholmare
 
 
Nämligen lill Carolina från min syklass! Det var så fint att få träffa henne igen för vi har ju inte setts sen skolavslutningen och det kändes som evigheter sen! Och jag tror att hon var minst lika glad att se mig för man kan lätt känna sig lite ensam i en så stor stad.
 
 
Vi gick lite på stan för att titta efter midsommarklänning men tyvärr utan någon vidare lycka. Så istället gick vi till en ganska nyöppnad dumplingsrestaurang på söder. Vi kände oss ganska vilsna i vad det var för något man skulle beställa och hur mycket efter som Carolina aldrig ätit och jag bara gjort det en gång. Men efter lite hjälp lyckades vi i alla fall få in våra dumplings!
 
 
Och gott va det! Om ni inte smakat dumplings tycker jag att ni borde göra det, det smakar som en blandning av ljummen sushi och tortellini? Kanske en konstig beskrivning. Asiatisk tortellini helt enkelt. + att vi beställde in edamame bönor som jag aldrig hittat men velat prova för alla äter det verkar det som. Även där hade vi lite problem för det va lite oklart huruvida man skulle äta skalet eller inte. Någon som vet?
 
 
När maten var uppäten tog vi en kopp te och promenerade runt på söder
 
 
När vi var fruktansvärt trötta i fötterna av allt promenerande tog vi bussen till lilla Essingen där Carolina bor. Vi stupade i sängen och låg och pratade om framtidsplaner. Dom får ni höra om lite senare när det är mer bestämt.
 
Tisdag
Dagen efter vinkad jag av Carolina och tog bussen mot nytorget för att träffa Moa
 
 
När vi druckit kaffe med påtår och uppdaterat varandra om livet (samt konstaterat att vi har samma festliga plan i november) Gick vi en sväng och letade skrivbok åt Moa. Vi var in i massa fina bokaffärer där man ville ha allt!
 
Jag hittade bland annat en dansk porr bok med bilder från tidigt 1900-tal som jag tyckte va lite spexig. Men den fick stanna kvar i affären.
Sen va det dom två dagarna slut och jag tog tåget tillbaka till Gävle
 
 
 

T och rabarberkräm

Lilla T har varit här i ett dygn och det har minst sagt varit ett himla liv. Tänk att det är så mycket energi i en så liten kropp...





När Texas sov passade jag på att gå ner till trädgårdslandet och plocka lite rabarber. Vårat trädgårdsland är fullkomligt översvämmat av rabarber! Det är bra för då kan man både göra paj och kräm




Fotovernissage och dans dans dans

I går var en riktigt fin dag! Den började med att jag mötte upp Britta vid Kulturkiosken för lite kulturella aktiviteter. Vi skulle nämligen på Forsas foto2 vernissage.



Här är lite bilder på mig som Hanna har tagit



När vi tittat igenom utställningen, pratat med fotograferna och ätit hallonsnören åkte vi hem till mig



Vi satt vid vattnet och drack lite vin och åt kex med ost, väldigt somrigt och mysigt!



När vi piffat till oss lite tog vi bussen hem till Helene för att ha lite för-mys innan vi skulle vidare ut och dansa



Fina fina Britta



Hemma hos Helene var redan Rebecca, Linnea och Johanna



När klockan slog natt cyklade vi ner till stan och dansade tills krogen stängde. Då var vi helt slut i fötterna och mina vita skor var inte så vita längre... Men det var det värt för vi hade sjukt kul!



Nu ska jag se på film och mysa med lilla T


Långfika i trädgården

Idag jobbade jag några timmar på Ohlssons och när jag slutade lagom till lunch mötte jag upp tösen Amanda på en liten promenad till Hedvigs trädgård.



Vi hittade en liten kanin mitt bland alla blommor och äppelträd, tyvärr fick man inte gosa med den...





Vi satte oss under ett parasol och delade på en tokgod morotskaka och drack kopp efter kopp av kaffe.



Hela 5 timmar satt vi där! Vi hann prata om allt mellan himmel och jord men stannade länge på det viktiga ämnet relationer, som man inte tycks kunna prata nog om.






När caféet stängde promenerade vi genom Boulognerskogen tillbaka mot stan där vi kramades hejdå innan jag sprang allt jag hade för att inte missa bussen.

Roadtrip och bröllop med Britta

Den första dagen på sommarlovet tillbringade jag med världens bästa Britta. Hon hämtade upp mig vid 11 och så åkte vi krokiga vägar och lyssnade på högmusik som man kunde sjunga med i. Destinationen var Lingbo där vi skulle servera på ett bröllop.



Här är Britta när vi har en kort fruktpaus



Bröllopet hölls på en hembygdsgård och vädret var tiptop!







Min vackra storasyster var där och var tärna





Britta var nöjd med att välkomst drinken var klar. Det höll på att gå åt fanders för det blåste ganska mycket och dom små glasen var inte så stabila men när duken flög upp över glasen gjorde jag en snygg räddning och slängde mig över bordet mellan duken och glasen. Tur var väl det för det fanns inge mer bål!



Medans det var vigsel under äppelträden blandade vi rosa champagnedrinkar snabbt snabbt innan brudparet sagt ja och alla ville skåla. Efter fördrinken jobbade vi på som tusan med att servera förrätt och se till att alla hade något i glasen. Vi parerade bäbisar, hundar och tanter som inte kunde sluta prata och vips var både förrätt och middag över och då var det dags att koka tusen liter kaffe och duka fram för bröllopstårta. Anna räddade en bit åt mig och Britta så att vi också kunde få smaka, och den var hur god som helst! Med citronsmak och jordgubbar.



Efter fikat var det dags för den uppgiften som vi inte viste om när vi tackade ja till att servera på bröllopet, nämligen att blanda drinkar och stå i baren, något som både jag och Britta är helt gröna på!





Lugnet före stormen. Ganska direkt började det trilla in folk och kön blev bara längre och längre. Det var lite små panik efter som vi inte riktigt hade kläm på allt som skulle vara i och bristen på växel, men efter en stund gick allt bättre och det var superkul!



Baren var i ett gammalt stall och i ett av båsen stod det en trähäst, mycket festligt.



Efter att ha slängt av oss förklädena och dansat i någon timme tog vi bilen hem, trötta i fötterna och galet nöjda med oss själva!

Mitt ute i skogen hittade vi ett udda namn på ett ställe där det bara var 3-4 hus. Vi var så klart tvungna att ta kort





Väldigt bra dag, kväll och natt! Om ni känner någon som ska gifta sig, eller för den delen ha fest och behöver två ägiga servitriser, säg till!






Tårkalas och skolavslutning

I fredags var det skolavslutning och alla sa hejdå till varandra, ett riktigt tårkalas!



Fina Magnus och Anna



Efter lite sång och sånt i aulan överraskad vi Susanna med en skylt för hon fick ingen när hon tog studenten.



Sen var det dags för fika och säga hejdå till klassen



Min fina fina klass, har aldrig haft en bättre!






Hejdå, adjö jag hälsar på

Nu sitter jag på tåget mot Gävle. Hejdå skolan, korridoren, klassen, lillfamiljen, Forsa, Hudiksvall och Hälsingland. Jag kommer sakna er!


Tar mina lådor, väskor och perlargonen under armen och flyttar

Igår kom min mamma och pappa med släpvagnen och hämtade mina tre flyttkartonger och lite annat smått och gott. Swisch sa det och en timme senare var mitt rum inte riktigt mitt längre. Ekande tomt.

Just nu har jag vitchokladkladdkakemuffinsar med hallon i ugnen som jag ska bjuda min fina lilla klass på, en sista fika innan vi vinkar -hejdå vi måste ses snart igen-. Det känns väldigt sorgligt att behöva säga adjö och även fast jag säger "vi ses i morgon" vet jag att den här gången gör vi faktiskt inte det.

Nu ska jag ta ut muffinsarna ur ugnen och börja flyttstäda...suck.


Fotograferingar, alltså ett inlägg med bara bilder på mig.

Förutom att sy under året på skolan har jag även blivit ganska flitigt fotograferad av fotokursen. Jag har redan visat dom flesta bilderna men tänkte att det kunde vara fint med ett samlat inlägg. Så här blev det!

Stina









Karin Wednesday

Dom här bilderna är bara test bilder som jag skulle kunna lägga upp på bloggen samma dag (efter som att jag inte orkar vänta på någon konstnärlig prosess osv.) Så om ni vill se hur bilderna blev på riktigt får ni pallra er in på hennes fina hemsida Karinbrodin.com och klicka er vidare till "Of paper" så hittar ni bilder på mig.





Angelica

Angelica har fotat mig sen första stund. Redan andra dagen fick jag ställa upp mig mot en vägg och blev ombedd att le fint. Då tyckte jag det var fruktansvärt jobbigt att vara med på bild men nu har jag som vant mig. Hon har till och med fått hälla massa färg över mig! Bilderna som jag visar här är från tre av våra små utflyckter.























RSS 2.0