Britta

Igår kväll var jag som sagt och drack vin med Britta inne i Gävle. Dom hade rutigduk och bra musik precis som det ska vara. Det var så klart super mysigt att träffa Britta, som det alltid är. Hon drack alkoholfritt vin för att hon skulle köra bil hem sen men vi började tvivla på att det var det för hon var allt mer fnissig än vad jag var.





Nu ska jag äta helgfrukost med mamma och sen ska vi på symässa

Bröllopsyra

För ett tag sedan blev jag bjuden på bröllop av Jessica i min klass. Idag tog hon med sig klänningen till skolan för att sy in den. Vi var bara fyra stycken där idag men det blev ett tårkalas och alla fick pröva slöjan. Jag fick ett extremt "jag måste gifta mig!!!" begär i kroppen och började gråta när jag fick på mig slöjan. Det var lite konstigt att bara en slöja kunde locka fram den där känslan som jag aldrig haft förut. Men jag kände mig så vacker i den!!!



Här står jag i stickadkofta, skitit hår och en brudslöja och gråter över att jag känner mig så fin.





När jag torkat mina tårar sydde jag en klänning av tyget som jag köpte på operan



Om en stund ska jag in till Gävle och dricka vin med Britta! Så fint!


29 mars

Trots utflugen ork har jag lyckats göra en hel massa saker idag. Tror det kan bero på att jag var helt ensam i sysalen fram till klockan två och då har jag ingen att prata med och får därför mer gjort. Det kan vara bra ibland men nog är det roligare med en hel klass. Jag blev bland annat klar med korsetten som jag började med i veckan. Limpistolen har varit min bästa vän(och mitt största hat, för det gör så förbaskat ont att bränna sig på limmet!)

Precis innan jag skulle gå hem för dagen kom lillCarolina i min klass och överaskade med citronmacarons. Efter som att Carolina är världens snällaste så fick jag ta med mig hela asken hem, vilken tur man kan ha!


Räknar ner timmarna till påsklovet

För tillfället har jag tappat orken. Har massa saker som jag borde orka med men det blir bara fel när lusten inte finns. Idag åker min skola till lilla OS på en annan folkhögskola, jag passar på att inte följa med och förhoppningsvis få något gjort.



Jag tycker inte att melodifestivalen är så super bra, men den här låten gillar jag väldigt mycket

Om man inte kan sova

När jag inte kan sova på nätterna brukar jag göra massa olika saker för att bli trött. Ett tag nu har jag sytt för hand i sängen men i natt har jag inte haft något att sy på.
Detta är vad jag har gjort istället:
  • Gjort om ett par örhängen från clips till vanliga


Dom fina köpte jag för bara en 10a på Rödakorset i Forsa när Stina var och hälsade på mig i vintras.

jag har även

  • Städat hela mitt rum
  • Hängt in mina kläder i färgordning i garderoben
  • Sorterat mina tidningar
  • Sett ett avsnitt av Mad men
  • Målat naglarna äppelröda. Tyvärr rotade jag i väskan efter min skrivbok innan det hann torka så det var bara att ta bort det igen för det blev så fult.
Nu ska jag läsa lite ur "En himmel för Eliot" innan jag ska göra ett nytt försök att sova

Hönsnät och hönsägg

Nu har vi slutat helt att jobba med våra kollektioner i skolan för att enbart jobba med teater Agata kostymen. Jag håller på att göra en korsett till karaktären Kristine. Stommen i korsetten som jag har gjort idag är helt i hönsnät så mina små fingrar är slitna och ömma. Jag tänkte visa hela arbetet när korsetten är klar. Idag har jag även hittat mitt favoritgodis, vilken lycka!




Hönsnät och hönsägg

Nu har vi slutat helt att jobba med våra kollektioner i skolan för att enbart jobba med teater Agata kostymen. Jag håller på att göra en korsett till karaktären Kristine. Stommen i korsetten som jag har gjort idag är helt i hönsnät så mina små fingrar är slitna och ömma. Jag tänkte visa hela arbetet när korsetten är klar. Idag har jag även hittat mitt favoritgodis, vilken lycka!




Måndag

Idag har jag varit i Gnarp och köpt tyg till en bikini!

Andra påskadvent

Idag har jag varit hos något så spexigt som ett medium! Hon heter Solan och är en liten gullig tant som bor i södra Gävle. Jag tänkte att det kunde vara en bra idé att träffa henne nu när det är så mycket som är snurrigt och oklart i mitt liv. Det höll på att gå alldeles tok fel med tiden för jag hade totalt missat att det blev vårtid inatt så när morfar påpekade det var jag redan lite sen, men det gjorde inte så mycket för när jag plingade på hemma hos Solan möttes jag av en nyvaken liten sierska i nattlinne. Jag har varit hos henne förut en gång och det var lika spännande idag. En del saker visste jag redan, en del saker var väldigt ärliga och jobbiga att höra, men allt som allt är jag lite lugnare i min kropp och knopp. Jag tänker vara lite hemlig och inte berätta mer om vad hon sa.

Igår kväll var jag på 20års kalas och det var så klart jättetrevlig, mysigt, fint och roligt. Till min fasa upptäckte jag nyss att jag har glömt min kamerasladd uppe i Forsa så bilder från kvällen och helgen kommer på måndag.

Nu ska jag vispa ihop en våffelsmet för idag är det ju faktiskt våffeldagen och det är totalförbjudet att inte äta våfflor då!



I brist på bilder lägger jag i stället upp en låt som jag lyssnar på om och om igen

Flytt och 20årskalas

Idag har jag varit ett fint barnbarn och hjälpt min morfar att packa ner saker inför hans flytt. Medans morfar gick på promenad gick min moster, mamma och jag igenom massa skålar,vaser och massa massa andra saker. Ett evighetsgöra kändes det som.
Nu ska jag göra mig lite piffig för om en stund ska jag ta bussen hem till Nina för ett 20års kalas samt för att fira att våren är här! Det är så fint med Nina för jag lärde känna henne när jag var och hälsade på Helene i Paris(Nina bodde med Helene) det var som att vi var på semester tillsammans innan vi ens kände varandra, ett udda men mycket bra sätt att lära känna en flicka på.

Efter som jag vet att ni är sjukt nyfikna på hur jag ser ut just nu lägger jag upp en bild från juldagen. Jag ser nämligen exakt lika ut förutom att jag inte har en Telis på min axel


En fotografering senare

Idag har Aggi hjälpt mig att fotografera det jag sytt i skolan sedan terminen började



















Sen har jag sytt ett par byxor också men dom tänker jag inte visa. Ta en titt på mina naglar som jag så fint fick målade igår, dom ser ut som glass och solsken




Kroki tisdag

Idag hade vi kroki hela förmiddagen. Jag gillar att ha kroki för att man måste verkligen vara närvarande och fokuserad för att det ska bli något av det. Jag tycker speciellt mycket om när man ska rita på 2 eller 3 minuter, då gäller det att vara snabb och inte tänka för mycket.










Sådant man gör när man har köket för sig själv



Borde kanske sluta sy och satsa på dansen?



Uppdatering

Tappade kaffekoppen över mig och min klänning.


Morgon med snö

Idag är det en sorgedag, en tragisk morgon. Det har börjat snöa! Jag trotsar vintern som kom tillbaka med att ha på mig min vårigaste klänning och för att inte deppa ihop helt dricker jag kaffe och äter kladdkakemuffins. Det är en väldigt trevlig stund på måndagmorgon. Dricka kaffe, bättra på nagellacket och titta på fina bilder. Små saker som gör mig glad.






Le fabuleux destin d'Amélie Poulain

"Luck is like the Tour de France. You wait, and it flashes past you. You have to catch it while you can." - Raymond Dufayel (The Glass Man)

Uppe med tuppen och kladdkakemuffins

I fredags sov jag och Lovisa över hos mamma och pappa för att kunna leka med Texas på lördagen. Det visade sig att det blev en tidig historia för vi vaknade redan vid klockan 6. På morgonen alltså. Efter att ha matat och lekt med honom i tusen år var klockan bara 9 så vi bakade kladdkakemuffins med mini-marshmallows. Dom kanske inte är de snyggaste muffinsarna världen har skådat med dom var så.sjukt.goda!











Sådana här bra recept är förbjudet att sitta och hålla på, så här kommer det!



Men gör receptet x2 (eller x1100) för det blir alldeles för få för att man ska klara sig

Hyllningsinlägg till min anteckningsbok

Just nu har jag miljarder saker som jag måste göra och även miljarder saker som jag vill göra. När det är så där tok mycket att hålla koll på samtidigt i hjärnan är det lätt att en eller två saker trillar ut, som till exempel att man ska gå på toaletten. För att jag ska kunna komma ihåg allt har jag alltid med mig en skrivbok där jag skriver upp viktiga och fina saker. Den skrivboken har jag haft med mig varje dag i väskan i tre år och nu börjar antalet tomma sidor tunnas ut. Det känns lite halvt vemodigt att sorgligt att behöva börja på en ny och ställa in den gamla i bokhyllan. Det är ju så många fina minnen med den. Min anteckningsbok är väldigt privat för mig och mitt hjärta börjar alltid picka hårt när någon olovligt bläddrar i den, men nu när den snart är slut så tänkte jag lägga upp lite av vad som finns i den. För den är ju så fin!



Den är från pocketshop och har fina olinjerade sidor. Den är bäst bäst bäst



Så här kan det se ut när jag lite raskt måste rita ner hur jag tänker att en framtida klänning ska se ut.



Vissa sidor har rubriker, som caféer, bloggar, böcker, musik, filmer och annat bra.



Men de flesta sidorna är fyllda med listor upp och listor ner. De bästa festerna, mina favorit drycker, saker jag vill göra i mitt liv och folk jag vill ägga. Temat på listorna är olika och kanske lägger jag upp någon här framöver.



Men självklart skulle inte denna bok räckt i tre hela år så som jag missbrukar list-skrivandet, utan jag fyller små lappar och kvitton med listor som jag sedan sprider runt mig där jag går.



Prickig

Idag sydde jag en orange vit prickig helcirkelkjol. Den ska jag dansa runt barbent i i sommar, men tills dess får jag nöja mig med vita kalasbyxor.




Vår på mitt rum

Jag vet att det är flera veckor kvar tills påsk men jag kunde inte låta bli att sätta upp påskriset i mitt fönster, nu när det även blivit vårigt i Hälsingland.









Jag har haft lite svårt att sova dom senaste nätterna, då är det ett bra tidsfördriv att sy på spetts på min klänning för det tar lång tid!




Lilla T

I går var jag och mamma hemma hos min storasyster Liza och hälsade på mannen i mitt liv, Texas. Han var väldigt trött och skulle sova så jag tog med honom på en liten promenad i byn. Han var lite skeptisk till att det var jag som körde vagnen men tillslut somnade han så fint.







Nu sitter jag och gosar lite med min katt Judith i soffan medans jag syr på spetts på en klänning. Om några timmar åker jag upp till Forsa och den här veckan kommer jag sy som en tok! Har köpt massa fint tyg den senaste tiden som jag vill göra fina klänningar och kjolar av. Min garderob kommer börjar bukta utåt när jag slutat på denna skola...


Lördag

 ‘And I really wanted to see you, too,’ she said. ‘When I couldn’t see you anymore, I realized that. It was as clear as if the planets all of a sudden lined up in a row for me. I really need you. You’re a part of me; I’m a part of you.’
Haruki Murakami, Sputnik Sweetheart

Vad jag gjort sen i tisdags

Här kommer ett väldigt komprimerat inlägg om vad jag gjort sen jag lämnade Malmö för Linköping i tisdags eftermiddag.



Åkte tåg, åt äpple och tittade på Mad men. När jag kom fram till Linköping vid åtta gick jag och mötte Lovisa på hennes jobb. Hon är så duktig och bra så hon jobbar som dansfröken.



Jag fick en ros av henne för att hon är världens finaste



På dagarna var jag med Lovisa i skolan, fikade med Josefine eller ritade klänningar







Vi har även varit på något så fantastiskt som fika-buffé med Britta på Babettes kafferi som är ett litet kulturcafé. Där fick man äta hur mycket scones, kakor och mini-cupcakes man ville medans man drack osaliga mängder te. Jag brukar inte gillar grönt te så väldans mycket. Rött är mer min cup of te, men dom hade ett alldeles underbart grönt te som smakade fläder och äpple. Passade perfekt till alla godsaker!











Dom hade jättefina ljusslingor med små små lampskärmar på, en sån ska jag nog göra själv någon dag



Vi har även hunnit med att tvätta, bada badkar, äta nutella och titta på sound of music. Det var faktiskt första gången jag såg den musikalen så det var på tiden kan man tycka.

Hälsa Norrland att jag längtar

Idag åker jag från Malmö lite tidigare än planerat. Men så blir det ibland. Jag känner mig rätt så klar här för tillfället. Kommer dock sakna alla fina kusiner, vänner som jag träffade lite för lite och våren.

Citronglass, turning torso och söndags brunch

I helgen har jag haft fullt upp med att upptäcka Malmö med Lovisa! Men den började med ett litet besök hemma hos Nina och Klas.



Nina och Klas är mina vänner från Gävle. Dom bor hur fint som helst och jag älskar alla deras ironiska små detaljer i hemmet som blir helt rätt och snyggt.



På lördagen steg vi upp tidigt och gick ut i vårsolen. Vi satte oss i parken utanför min praktik och åt årets första glass. Jag tog en citron och en med kaka smak. Hur gott som helst!











När glassen var slut tog vi bussen ut till Turning torso för att vara lite turistiga. Vi ville även sitta vid vattnet och titta på öresundsbron, så det gjorde vi.



Väldigt högt och väldigt smalt. Tänk så det lär kittla i magen att bo högst upp!





Vi satt på bryggan och dinglade med benen





Vi var nervösa över alla små overallbarn som sprang runt på bryggkanten med föräldrar som var lite för långt bakom för att hinna med. Dom borde haft koppel på dem kan man tycka, så de inte trillar ner i det kalla vattnet.





Efter ett tag började våra magar kurra så vi letade reda på ett falafel ställe. Där köpte vi oss varsin falafel och satte oss utanför min praktik och lutade ryggen mot husfasaden. Och det var bland det godaste vi ätit i våra liv. Så sjukt god! Jag måste köpa en till innan jag åker härifrån.





Vi satt en stund och blundade mot solen innan vi flanerade hemåt. På kvällen var vi hembjudna på middag hos min kusin Karin. Men där fick kameran stanna i väskan.

Söndag

På söndagen gjorde jag och Lovisa någonting som är väldigt ovanligt för oss som är två rastlösa pensionärer. Vi låg och drog oss i sängen enda fram till klockan tolv! Till sist tog vi oss i kragen och gick ner mot stan för att äta brunch, för det är sånt man gör när man är i en stor stad på söndagar.



Vi gick till ett café som heter Njutbar om jag inte minns fel. Det fanns massa goda saker på brunchen. Nyponsoppa, smoothies, pannkakor med nutella, kaffe, lemonad, croissanter, ja, jag skulle kunna räkna upp tusen saker till. Vi åt mest pannkaka och nutella, tänk va fint det är att vara vuxen och få äta pannkaka och massa choklad till frukost... inte illa





När vi inte kunde få ner en bit till och var alldeles sprängfyllda av godsaker gick vi på en liten promenad i ett blåsigt Malmö. Vi gick bland annat förbi det här kvarteret som kanske hade det tjusigaste namnet.



När vi kom hem satte vi på oss nattlinne, spelade tv-spel i den röda plyschsoffan och åt godis. Jag vann såklart!


2 mars

I syateljén har så så sjukt mycke bra och fina böcker som jag bara inte kan låta bli att bläddra i. Här om dagen hittade jag min nya stil-förebild eller vad man ska kalla det. Damen till höger var i alla fall väldigt tjusigt klädd!


Madame Butterfly

Idag är det ett otroligt vackert vårväder ute! Jag vill bara sitta i en park och dricka kaffe i solen. Det borde verkligen alla som är i Malmö idag göra. Jag har dock bara fått njuta av solen de gånger jag sprungit mellan ateljén och Operan. Annars har jag suttit hela dagen och tittat på när de repeterar Madame Butterfly som har premiär nästa vecka. Jag fick även vara med och hjälpa till när alla skulle klä på sig. Man fick så klart inte ta några bilder under repetitionen men jag letade reda på några bilder från fjolårets föreställning, så så här såg det ungefär ut



Efter repetitionen gick jag tillbaka till ateljén och hade en himlans tur för de skulle just till att slänga massa trådar som de inte hade platts för, jag hann rädda några askar precis i tid!



Jag fick även chansen att köpa ett jättevackert tyg från 40-talet som jag kärade ner mig i igår. Färgen på tyget blir inte riktigt rättvist på bild



Nu ska jag ta mitt pick och pack och flytta från en kusin till en annan över helgen, för om några timmar kommer älsklingslovisa och hänger med mig i helgen. Så fint!
Om ni är i Malmö och ser en tjej med mörkt hår och cykel som släpar på en jäkla massa grejer så får ni vinka, för det är nog jag.

Trevlig helg!

1 mars

Denna dag började så fint med att jag lyckades stänga av väckarklockan i sömnen så jag vaknade femton minuter innan jag skulle cykla iväg. I all stress lyckades jag glömma min kamera på bordet... Det var otroligt synd för idag fick jag en rundtur i klädförrådet, arkivet med bilder, patineringen och rummet där de har alla tyger. I arkivet jobbade det en gullig liten tant som kunde allt om alla bilder. Det fanns bilder sparade enda från 1944 då operan (då var det teater) öppnade med sin första föreställning. Alla skådespelerskor var så snygga och pojkarna hade jättestora lösnäsor som såg lite festliga ut.
Efter någon timme lämnade jag arkivet med några fina fotografier i handen och gick en trappa upp till klädförrådet. För att förklara ungefär hur det kändes i min mage när jag gick in där kan ni tänka er hur det känns att åka berg och dalbana i himlen, det är nog en ganska exakt beskrivning. Det var sååå mycket fina och spexiga kläder överallt! Tyvärr var det galet kallt där uppe på vinden och jag hade bara på mig en tunn klänning så besöket blev kort, men jag tänkte gå tillbaka någon dag nästa vecka för att rota runt lite till, och då ska jag baske mig ha med mig kameran!

RSS 2.0