28 november

Idag har jag suttit och sytt samt klurat, fikat på stan och beställt lite hemliga saker till mina kläder på internet.
 
Jag hade på mig min nya kjol som jag sytt och passade på att matcha den med kaffekoppen
 
Jag satt inne i värmen och sydde och var väldigt glad över att jag slapp gå ut för ute yrde snön som tusan!

Att jobba hemifrån

Idag har jag jobbat hemifrån, alltså sytt och druckit kaffe. För det är ju lite av mitt andra jobb utöver det i tygbutiken. Jag har även fullt upp med att fnula på lite idéer som ni kommer få höra om framöver!
 
Efter som det snart är jul får ni inte se plagget som jag sytt idag i sin helhet, ni får allt nöja er med denna tjuvkik till efter jul för att inte överraskningsmomentet ska bli förstört för tösen min. Jag är i alla fall nöjd med resultatet men tror dock användaren kommer behöva hålla andan alternativt inte äta så mycket julmat, midjan kanske blev lite i smalaste laget...
 
 
 

November, regn och plask

Dagen efter Markus fabulösa spelning hade jag och Anna långfrukost. Som jag saknat dom! Att sitta inne i värmen, dricka massa koppar te och ha tända ljus medan regnet faller utanför fönstret och frusna människor springer snabbt förbi för att slippa bli blöt
 
Vi snörade på oss skorna och fällde upp våra paraplyer och vågade oss tillslut ut i det ruggiga höstvädret
 
 
 
Efter att ha spanat in Pelle svanslös-skylten och en sväng på stan gick vi till konditori fågelsången. Jag åt en fralla med ägg och bryggkaffe till det. Till påtåren delade vi på en franskchokladtårta, som alltid!
 
 
Sen bytte jag mitt sällskap från storasyster till min vän Jonas innan jag tog tåget till Gävle för vinkväll med världens bästa Britta och Madelene!
 
 

Det enda jag saknar här nu är du

I fredags när jag slutat jobbet gick jag raka vägen till tågstationen för att ta tåget till Uppsala. På stationen möttes jag av min fina storasyster Anna! Henne har jag inte träffat sen hon va och hälsa på mig i Barcelona för alldeles för längesedan. Vi gick till en restaurang som ligger i det gamla järnvägshuset, åt varmmacka med getost och drack rödvin och uppdaterade varandra om allt nytt.
 
 
Tiden gick alldeles för fort och det var dags att trä på sig halsduken igen för att gå under spåret till Katalin
 
 
Han spelade mest nya låtar och han va kanske världens toksvettigaste kille.
Och konserten va ju såklart hur bra som helst och vi ville aldrig att den skulle sluta!

En klocka som står still, här blev jag till

Nu har det gått en vecka sendan jag landade på arlanda med mina väskor. Det har varit kanske världens längsta vecka. Det har varit en liten omställning att komma tillbaka, mest med vädret. Kylan har gjort mina läppar nariga och även fast jag har flera lager av kläder kommer kylan in på.
 
Jag tänker tillbaka på Barcelona, gör låtlistor som gör att man blir glad och vill dansa, jobbar och syr julklappar.
 
Här kommer ännu en sån där uppdatering om flera dagar som jag egentligen inte gillar att göra, men det får va. Livet kom imellan som man säger.
 
Jag och Madelene hade myskväll. Vi drack vin och hade lagat rotfrukter i ugn
 
 
 
På tisdagen sa jag hejdå till alla bra ställen. Tillexempel Cosmo och Tiger.
 
 
 
På onsdagen innan jag åkte va det generalstrejk. Massa folk ute på gatorna som ropade och det kändes som ett litet krig. Därför höll vi oss inne så mycket vi kunde och gick bara ut för att köpa baguett och hämta Maria som kom från flygplatsen
 
 
Då kan man umgås vid datorn och dricka massa läsk. Det tyckte mina flickor funkade fint.
 
Vi åt hejdåmiddag och drack cava. Jag grät en skvett när vi pussades och kramades hejdå
 
På torsdagen steg jag upp tidigt tidigt, redan när det började ljusna.
 
Sa hejdå till Madelene en gång till och tog bussen till flygplatsen. Gillar verkligen inte att säga hejdå.
 
 
 
Kom hem och möttes av kyla och frost. Träffade snygg kille i tröja med tryck som jag gjort, gosat med två barn samtidigt, ätit mammas kaka och druckit kaffe, gått till jobbet och slutat när det blivit mörkt.
 
 
 
 
 
 

om att komma hem

Nu är jag hemma igen. Vid havet. I skogen. Där det är helt tyst. Det känns faktiskt väldigt bra, med frisk luft, bryggkaffe och radio som inte buffrar för att man är för långt bort från sändingen. 
 
Igår när jag klivit av tåget i Gävle, mötts av mamma på perrongen, åkte vi direkt till Texas och Dalton. Så nu har jag också fått gosa med den lilla lillamänniskan. Som piper och gnyr när han sover. Och en Texas som inte har glömt mig. Sen åkte jag och mamma hem, åt mat och tittade på Tv som är på svenska och inte dubbat.
 
Idag börjar jag jobba på tygaffären igen. Hej rutiner, raster, tyger, trådar och lön!

Adios fina Barcelona

Nu har jag varit i Spanien i exakt 75 dagar. Och jag är så glad att jag följde med hit, det kunde ha gått tok eftersom det var ganska spontant och oplanerat från min sida. Och jag är ingen spontan person egentligen. Men det visade ju sig vara ett av dom bättre besluten i mitt liv. För jag va så trött, så trött på allt.
 
Nu är jag utvilad, lugn ,lite brunare, kär och framför allt lite mjukare om man nyper mig i armen eller i magen. För jag har druckit oräkneliga koppar café con leche, ätit mängder med tapas och goda bakverk.
 
Alla fina saker som jag fyllt mina dagar och nätter med här sparar jag i en fin ask och tar med mig hem till Sverige. Jag har badat i medelhavet, fått kallsupar och sand mellan tårna. Druckit vin, hängt på Rosa Raval, skrattat, gått på alla gamla fina gator, varit för full, dansat på olika dansgolv, träffat fantastiska fantastika fina gulliga människor och vänner, kysst en fransk pojke med halmhatt som jag inte vet namnet på, gått på fina marknader, träffat en underbar tjej som jag bara lämnar kvar här för ett tag, fått lusten att sy tillbaka och det är till viss del därför jag åker hem.
 
I morgon åker jag tillbaka till Sverige och andas frisk luft igen. Det ska bli fint att få sätta på sig strumbyxor och halsduk och att få lite rutiner. Gå till jobbet, dricka bryggkaffe och krama på min familj, den nya bäbisen som är en månad nu och få träffa alla vänner där hemma.
 
Jag är klar här, för nu.
 

Besök från Sverige

 

I måndagskväll mötte jag och Madelene upp Josefin vid flygbussen. Vi gick till Muccis för att dricka öl och äta lite tapas och uppdatera om livet. Dagen efter sov vi ut ordentligt efter som Josefin äntligen hade fått några dagars semester. Sen gick vi runt på stan, gick in i varenda pärlbutik, köpte läppstift, drack kaffe och gick på strandpromenaden

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Om man inte är uppmärksam kan man hamna mitt i en våg och få havet i skorna...
 
Andra dagen tog jag inte en bild! Men vi var på primark, hängde på cosmo och på kvällen gjorde vi päron och chevre pizza, mycket gott!!!
 
Den tredje dagen turistade vi gärnet! Vi tittade på arkitektur, sagrada och truimf
 
 
 
 
 
 
 
 
Sista dagen, innan Josefin satte sig på planet tillbaka till Sverige gick vi på marknad. Jag köpte massa nödvändigt till sylådan som är mycket billigare här än hemma.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
Sen gick vi till Raval och åt falafel innan jag lämnade Josefin vid bussen. En trevlig vecka!
 
 
 

Loppis, vårrullar och en stulen väska

Hej kära läsare! Jag har inte glömt bort er jag lovar! Det är bara så att jag har haft så himlans mycket fint att göra dom senaste dagarna. Jag skrev ju lite kort om vad som hänt för några dagar sedan men nu kommer en kompliterande lista och bilder

Jag har druckit rödvin med fina vänner

Gjort vårrullar och buljongsoppa med Madelene

Varit i en lägenhet där det var en stor loppis och fyndade en knytblus för nästan inga pengar

Tvättat och varit tvungen att hänga kläder över hela lägenheten för att det regnade ute

Suttit på café med en tjej i basker

Gått på stan och massa annat fint!

 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ficktjuvar och smårånare är vardag i Barcelona. I början var jag tokförsiktig och hade stenkoll på väskan, men i och med att veckorna går och man blir hemma och bekväm glömmer man som bort det där med att inte krampaktigt hålla i den jämt. Men nu när man blivit tokblåst sitter man där med väskan i knät igen och misstänker alla förbipasserande
 
 
 
Supergoda veganska tårtor och en glad tjej som är lyckigt omedveten om att hon snart kommer få se den lilla röda väskan för sista gången...
 
 
 
 
 

5 november

Just nu har jag fullt upp med att vara här. Har noll tid för internet efter som jag suger åt mig och upplever det sista av Barcelona.
 
Jag har varit i en lägenhet som var en stor loppis och bar
Ätit vegansk hamburgare
Pussats
Dansat
Blivit vrållurad av två killar som snodde Madelenes väska
Gjort egna vårrullar
 
Och ikväll kommer Josefin, då ska det ätas tapas och visas runt!

Sista dagen i oktober

Den sista dagen i oktober satt vi på café. Det har blivit höst på riktigt här nu. Som det är i september hemma på ett ungefär. Vi pratade om viktiga saker och om oviktiga saker, jag petade på ett barn och fick en varning av Madelene. Får man tio varningar måste man tydligen skämmas och gå hem. Tur att jag bara fick två, den andra minns jag inte för vad.
 
 
 
 
 
 
Efter som det var halloween hade dom pyntat med skelett och pumpa. Vi är lite efter med halloweenfirandet och ska äta pumpasoppa idag istället och klä ut oss i helgen. För egentligen får man väl fira halloween lite när man vill?
 
 
 
 
 
Sen fick jag lite brått, till och med så bråttom att jag glömde min tygkasse med bok och stickning! Men som tur va hade Madelene hittat den gömd under soffan. Jag var nämligen bjuden på födelsedagskalas hos mina finfina grannar!
 
Men först ett stop för att köpa en cupcake i present
 
 
Tyvärr va den med oreosmak slut. Så jag valde en som hette red velvet i stället och hoppades på att den skulle vara minst lika god
 
 
När jag kom dit bjöds det på jordgubb/hallontårta och en drös med hembakade bullar och kaffe!
 
 
När vi fikat upp och sjungit ja må hon leva kramades vi hejdå och jag gick hem till Madelenes nya lya för att äta. Jag har även tagit steget att våga parata med hennes rumskamrater från Amerika och kanske det största, att våga tända gasspisen. Himla läskigt! Är väldigt glad att vi har en vanlig hederlig elspis från IKEA, för så kontinental kommer jag nog aldrig bli att jag tycker det är lätt att hantera gas+eld.
 
 
 
 
Madelene bor kanske åtta gånger finare än mig...
 
 
 
 
 
Nästan alla rum har olika golvplattor, det är högt till tak och dörrarna har glasfönster. Suck, vad avundsjuk jag är.
 
 
Men kallt är det! Så det är koftan och tofflorna på. Sånt man får ta när man bor i förra sekelsifteshus
 
 
 
Vi satt i vardagsrummet som har det finaste golvet, åt ugnsfikon med honung och drack te med kanel och mjölk, gjorde en spellista och jag blev skrämd sjutioelva gånger av hennes rumskompis som klätt ut sig till spöke inför ett halloweenkalas
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag köpa en pumpa!
 

RSS 2.0