Söndag

Idag är det en riktigt typisk söndag. Inte en sån söndag som det är i Sverige med regn och dålig tv, utan en dag då det är lagom varmt för bara ben och en långärmad klänning och allt är stängt förutom det lilla bageriet jag alltid läser på. En extra söndagskänsla ger min trötta spanskafamilj som var ute på partaj i natt och ramlade in alldeles för sent, eller tidigt det beror på hur man ser det. Själv tittade jag på Kalenderflickorna och stickade ensam hemma i soffan. Bra sak att göra en lördagkväll.
 
Åter till den typiska söndagen. Jag steg upp, tvättade och gick ner till bageriet på Angles (gillar det namnet för det låter nästan som Agnes) Köpte mig en kaffe och en madeleinekaka och satte mig i fönstret för att läsa/rita i några timmar. Sen gick jag hem, men "dagen-efter" känslan var på tok för påtaglig i lägenheten så jag satte på mig min prickiga bikini och gick upp på takterassen för att sola i stället.
 
Nu ska jag snart träffa Madeleine och sen ska jag göra hemmagjorda bönbiffar!
 

pappa sven

Nu har jag varit i Barcelona i snart en månad, och vad passar inte bättre då än att gå på svensk restaurang?
 
Jag och Emma tog våra paraplyn och begav oss ut i regnet till Pappa Sven
 
 
Emma var väldigt exalterad över att få äta köttbullar, potatismos, brunsås och lingon. Jag som är vegetarian var mest glad över att kunna säga "Hej!" när jag kom in på restaurangen och köpte en kaffe och havrekaka i stället.
 
 
 
Där satt vi en stund medan Emma åt sina älskade köttbullar, pratade om Sverige och lyssnade på svenskmusik. Det spelades bland annat Abba, Melissa Horn och Linnea Henriksson. Bra grejer!
 
Väggarna var klädda med svartvita bilder på svenska kända människor. Det fanns även ett foto på en svensk stuga, alltså röd med vita knutar.
 
Dagen till ära hade jag på mig min nya vinröda blus med spettskrage
 
 
Sen köpte vi med oss estrella dipp, gott och blandat och kexchoklad innan vi sa tack och hej
 
 
 
 
 

konstiga saker i spanien 3

Dom har en öl som heter "Estrella", det är ju faktiskt ett chipsmärke.
 
Dom har speciella dagar då dom slänger ut allt skräp på gatan, så kommer det en bil och hämtar det på natten.
 
Här bygger man inte klart husen ända ut i kanten. Så sidan på huset är nästan alltid fult.
 
Man äter supersent på kvällen.

Pannkakstorsdag

Idag hade jag inget speciellt planerat så jag följde med Anna till ett köpcentrum som ligger en liten bit från centrum. Vi siktade direkt in oss på butiken forever21 och kom ganska snart ut med en varsin kasse. Jag köpte en kjol och en blus som jag visar lite senare.
 
 
Sen var det kaffedags så vi gick till ett litet och väldigt omysigt ställe där vi hade lite problem att förstå han i kassan samt att övriga gäster tittade på oss hela tiden. Trevligt!
 
Sen vinkade jag hejdå till Anna och gick vidare för att möta Mina utanför hennes skola
 
 
Här bor Mina!
 
Vi gick och handlade saker som behövs till pannkaka. Mjöl, bananer och kolasås, ja sånt ni vet.
 
 
Sen hängde vi på hennes fina balkong, åt pannkakor och pratade. Väldigt fint å mysigt!
 
 
När det blev lite mer kväll bestämde vi att vi skulle dra till Marsella, en bar där coola konstnärer hängde förr i tiden, så som Dali, Picasso och Gaudi. Men när vi kom dit var det mest en besvikelse för det var så obehagligt utanför. Vi såg till och med en och annan hora.... Så vi gick ganska raskt därifrån. Men jag hann i alla fall ta en snabb bild på hur det såg ut där inne innan vi sprang hem
 
Det var den fina torsdagen!
 
 
 

The Kooks

Som jag skrev i ett inlägg tidigare var det en gratis spelning med the kooks här om dagen. Det var det finaste jag varit med om på länge och den hamnar lätt på min top tio lista över bra spelningar. Först fick vi för oss att stå ganska långt fram men efter lite publikpanik hamnade vi i ett lugnt och fint hörn där det fanns gott om plats att dansa och dricka öl för ca 8kr. Helt okej pris tycker jag!
 
 
 
 
 
Alla bilder har jag lånat från den blonda tösen Madde

La Mercè

Just nu sitter jag på mitt lilla favorit datacafé. Men idag är det röd dag och därför är alla lediga=det är tokfullt! Plus att det står massa stora träskulpturer utanför som tillhör paraden som ingår i La Merce som är Barcelonas största stadsfestival.
 
När jag och min nya vän Annie skulle gå och fika idag gick vi även förbi ett torg där dom byggde ett människotorn, Även det är en väldigt stor grej här. Förstår dock inte varför man gör det, tycker mest det ser väldigt farligt ut (tur att barnen som är högstupp har hjälm)
 
 
Efter en liten snabb googling hittade jag den här korta förklaringen
 

"Barcelona La Merce lasts for around 5 days and is a festival held in honour of Mare de Deu de la Merce, the Patron Saint of Barcelona.

The festival, which officially first took place in 1902, bids goodbye to the summer with a bang and welcomes in the cooler months of autumn.

This year 2012 there will be hundreds of different activities taking place in the city"
 
Idag är det sista dagen och det har varit fint att få vara del av det för det har verkligen hänt massa fina grejer. Som The Kooks spelning och ljus-showen som var vid Sagrada Familia igår.
Det var supermycket folk såklart men väldigt ballt att se. Galet mycket färger och det såg ut som att hela Sagrada rörde sig och var som flytande.
 
Här är en litet youtubeklipp som visar lite hur det såg ut
 
 
Nu ska jag försöka ta mig förbi dom där jättestora och obehagliga statyerna som står precis utanför min port...

Mamma och pappa besök dag 2

Den andra dagen gick vi raka vägen till Picasso museet för att slippa den långa kön som alltid slingrar utanför
 
 
 
När vi tittat på alla tavlor och gått igenom alla saker i presentshopen gick vi ner mot stranden. Pappa badade medan jag och mamma satt och solade i sanden. Bra med en stad som både har saker att titta på OCH en superfin strand
 
 
 
 
Sen gick vi vidare, strosade i Parc de la Ciutadella och vidare in i stadsdelen La Ribera. Där hittade vi ett mysigt ställe där vi svalkade oss i värmen med en mojito och lyssnade på när en kille sjöng jättefint.
 
 
Efter det tog jag inte så mycket mer bilder under dagen. Jag visade mamma och pappa mina stammisställen och sen gjorde vi oss klara för att gå ut och äta middag. Fast vi började med att dricka Cava på deras hotell. Jag åt världens godaste pizza(!) Det var för övrigt trevligt att äta något annat än tapas ute, om man nu kan tröttna på tapas. När klockan blev mycket kramade jag mamma och pappa hejdå utanför min port. Sorgligt som alltid när man säger hejdå på en stund. Men jag är så glad att dom kom hit till mig så vi fick uppleva Barcelona tillsammans!

En tiptop dag!

Igår var en så galet bra dag! Kan inte ens beskriva så att ni förstår hur bra den va! Det började med att jag följde med våra svenska grannar till stranden. Solade, badade och hade det fint på en strand som det mest va spanjorer på. Sen ringer Emma och säger att hon, Madde, Anna och två personer till som jag så tokigt nog inte minns namnet på skulle gå till Parc Guell och ha picknick. Jag småsprang och mötteupp dem och sedan gick vi i tusen år i uppförsbacke för att komma dit. Men det va värt för det va en underbar utsikt över Barcelona
 
 
 
 
Här står mina fina nya vänner, med trötta fötter och är glada över att dom är just där
 
 
Här är en bild på en supermega trött/svettig men mycket glad Agnes!
 
Min och Emmas obligatoriska bild
 
Anna
 
 
Vi åt lite ost, bröd, vin och kakor och planerade för kvällen då vi skulle få vara med om något så underbart som att se the kooks!!! En gratiskonsert i Barcelona med the kooks. KAN INTE BLI BÄTTRE! Men mer om det skriver jag i ett annat inlägg när jag lånat bilder av Madde, för min lilla kamera fick inte följamed.
 
När vi vilat klart gick vi den sista biten högst upp. Eller ja, jag stod nedanför för jag blev knäsvag när jag skulle klättra upp den sista biten... Men någon måste ju ta kort på dom som är högst upp också!
 
 

 Sen började vi gå ner för parken. Men den sista biten tog vi tunnelbanan för då orkade vi inte gå mer. När jag och Emma kom hem hann vi bara byta om innan Anna och Madde plingade på dörren och det var dags för att peppa The Kooks. Underbart dygn!
 
 

mamma och pappa dag 1

Nu har jag inte gjort något inlägg på några dagar och det är för att min fina mamma och pappa har varit och hälsat på mig. Det var några intensiva dagar med massa kramar och god mat!
 
Dom kom med ett flyg ganska sent på onsdag så vi gick och satte oss på Kasparo och åt lite tapas och drack öl innan det var dags att hoppa i säng för att orka stiga upp tidigt på fredagen, för vårat schema var fullspäckat!
Först på listan var ett besök vid katedralen vid havet som mamma gärna ville titta på.
 
 
Vi satte oss på ett litet café och drack förmiddagskaffe
 
 
Sen gick vi runt och upplevde Barcelona tillsammans. Gick på en liten Gaudi-runda, åt glass, ja sånt trevligt som man gör här.
 
Vi gick även på matmarknad och tittade mest på alla goda saker som fanns. Vi köpte dock inget för dom va så otrevliga. Istället gick vi in på en liten bakgata och åt tapas
 
 
När vi gått så mycket att fötterna nästan trillade av kom mamma på den fina idén att vi skulle dricka cava. Och det kan man ju inte säga nej till!
 
 
Vi hittade ett ställe på Placa Real som föll oss i smaken
 
 
 
 
När klockan blev matdags hade jag och Emma bjudit in mamma och pappa till oss för att laga mat, dricka vin och prata. Hur bra och fint som helst! Har världens bästa föräldrar
 
 
 
 

Ett tillägg

En bra sak är dock att min mamma och pappa kommer hit i morgon! Saknar dom massa massa.
 

När man inte har internet

Just nu är jag lite arg, less, besviken osv. Vi blev lovade internet när vi flyttade in i lägenheten. Nu har det gått snart tre veckor och vi har fortfarande inget internet. Vi har fått låna vår grannes dom här veckorna men nu funkar inte det längre, så just nu sitter jag och Emma på ett litet café för att kolla vår mail. Vi har tjatat tusen gånger på vår hyresvärd att hon faktiskt lovade oss detta och att det var därför vi valde att flytta till just den lägenheten...Men igår när våra andra grannar som hyr av samma företag stormade in på mybarcelonains kontor fick dom till svar att det kommer ta mer än 20 dagar TILL!!!!

Det kommer alltså bli lite glesare med inlägg här på bloggen framöver, och det är mybarcelonain s fel. Hyr aldrig av dom, dom har fått en svår släng av mytomani.

Sagrada familia och lolita cupcakes

Idag sov min spanska familj till klockan 14.00. Då bestämde jag att det var nog och väckte dom små liven. Sen gick jag och Emma ner 5 våningar och in på det lilla cafét som ligger precis vid oss. Emma hade nämligen upptäckt att dom hade nästan svenskt kaffe där, och det ville jag absolut prova!
 
 
 
Här är mitt nya bokmärke som jag köpte i moderna museets lilla shop. Tyckte det passade bättre än ett gammalt busskvitto...
Sen gav vi oss iväg på en liten Gaudì vandring. (Det på bilden är dock inte Gaudi)
 
 
 
När vi gått en stund hittade vi ett litet bageri som heter Lolita. Där köpte vi en varsin cupcake. Jag köpte en med jordgubbsglasyr. Vi konstaterade att dom va finare än våra men inte smakade lika gott som hembakt.
 
 
Sen kom vi fram till Sagrada familia, som mest såg ut som en stor byggnadsställning alternativt teremitbo.
 
 
 

Finfredag med stickning

Snart snart är jag klar med min halsduk!
 
 
Idag har jag även gått runt och försökt trilla på ett litet jobb i klädbutik. Det gick inte för jag kan inte spanska. Det förstod ju jag innan också, men kan inte låtabli att bli lite trött på folk som vägrar prata engelska. Det är faktiskt ett fullt fungerade språk.
 
Har för övrigt en lätt sy-abstinens

Konstiga saker i Spanien 2

1: Man packar in all mat i små förpackningar och sen ännu en förpackning runt om alla små. Så det går ju åt massa onödig plast.
2: På alla menyer, fin eller ful restaurang spelar ingen roll för det finns ALLTID stekt ägg och pommes frittes. Det är ju en väldigt konstig kombination?

Kaffe och kaninungar

I morse när jag vaknade hade jag en tutsch av hemlängtan. Men efter att ha duschat och kramats lite så drog Emma med mig ut och då kändes det lite bättre.
Vi gick och satte oss på ett café för att plugga och såklart dricka kaffe. Har börjat vänja mig lite med deras sätt att göra kaffe nu.
 
 
Billigt är kaffet i alla fall. Runt 10 kr koppen
 
 
 
Gick en sväng på Ramblan för att posta vykort och då hittade vi kaninungar!!! (hemskt dock att ha dom där men dom va ju galet söta) Efter som jag bor med Emma som påstod sig dö i sömnen om vi köpte en kanin fick dom små liven stanna kvar...

Montjuïc, utflykt och picknick

Igår ställde jag och Emma klockan för första gången sen vi kom hit. Det va lite motigt att stiga upp men efter som vi skulle på utflyckt till berget Montjuïc så kändes det ändå helt ok.
 
Vi gick till butiken för att handla picknick och sedan tog vi tunnelbanan till "foten" av berget.
 
 
För att komma upp på berget kan man gå, åka buss eller åka med en linbana. Självklart valde vi det sista alternativet! Jag måste erkänna att jag var skitnervös och kissnödig! Det va galet högt.
 
 
Långt där borta kan man skymta en pytteliten Sagrada familia
 
 
Man kunde se hela Barcelona, väldigt fint och faktiskt inte obehagligt. Jag försökte se vart vårat hus låg efter som man ser berget från vårat fönster, men det var ju såklart omöjligt...
 
 
Här står jag och är turist framför castell de montjuïc, Jag har faktiskt både ryggsäck och gympaskor, inte varje dag det händer.
 
 
Försökte få fram lite historia om fortet men efter som spanjorer vägrar göra hemsidor på engelska går det inte.
 
 
 
 
 
Saker jag vet om fortet:
Det var ett fängelse för politiska fångar. Katalanska nationalister
Man torterade dom mycket
Här dödades 4000 fångar i slutet av inbördeskriget
Efter som det har hänt så mycket hemskt där är byggnaden idag ett internationellt fredscenter.
 
 
Efter en stund gick vi ner längs slingriga vägar och satte oss på en bänk vid Palau nacional för att äta lunch. Baguett, färskost och kakor.
 
 
Jag hade nästan kunnat sitta kvar där hela dagen för jag var så trött i fötterna. Men en fiffig sak som vi upptäckte var att det fanns rulltrappor på vissa ställen av berget så vi kunde åka ner bitvis. Lycka för trötta skavsårsfötter!
 
 

Nationaldagsfirande

Idag är det Kataloniens nationaldag, och det firas på riktigt! Det är musik över hela staden, flaggor i alla fönster och människor insvepta i den katalanskaflaggan som går runt och sjunger och ropar. En mycket stor dag. Just nu skjuts det även med kanoner, och jag hoppas verkligen att dom tillhör firandet...
 
 
 
Liten kort historielektion om Kataloniens nationaldag:

"Katalanerna firar sedan 1980 sin nationaldag den 11:e September.
Den 11:e September är ett historiskt datum i Kataloniens historia och hänvisar till den 11:e September 1714 då Barcelona till slut tvingades kapitulera till franska och kastiliska soldater efter 13 månaders belägring av staden.

Man firar med konserter, festligheter samt  demonstrationer då katalanerna samlas för att visa sin uppskattning, och den katalanska flaggan, Senyeras, ses överallt. Flaggan sägs ha uppkommit på 900-talet och man tror att det kan vara en av de äldsta flaggorna i hela världen."

Flaggan till vänster betyder att man vill att Katalonien ska vara ett eget land och den andra är det officiella flaggan.


 
Efter som alla människor är ute och firar är nästan allt stängt. Lite som en söndag i Hudiksvall fast alla är ute på gatorna i stället. Så vi begav oss till stranden för att bada och ta tillvara på att det faktiskt fortfarande är sommar här. Vem vet när hösten kommer!
 
 
Nu ska vi snart gå till Triumfbågen och fortsätta firandet där. Jag hoppas på bra band som spelar och att jag hittar någon som säljer crêpes!

parc de la ciutadella

I dag sov vi förfärligt länga på morgonen, så länge att jag inte ens vill tänka på det. För tänk vad mycke viktig spanientid vi missade. När vi tillslut pallrat oss upp ur sängen åkte vi till Parc de la Ciutadella.
 
 
Innan man går in i parken går man förbi triumfbågen
 
 
Här kan man se hur stor den är. Jag är pricken som står och viftar till vänster
 
 
Sen satt vi i skuggan under ett träd och läste
 
 
Gick runt i den stora parken en stund och gick sedan hemåt.
 
 
 
 
Vi svängde förbi en butik och inhandlade ost och kex. Om några timmar kommer våra nya grannar som vi bjudit över
 

En Spanien-lista

Lista på konstiga saker i spanien:

1- Här spolar man gatan med såpa på natten så det är snorhalt!

2- Spaniens motsvarighet till ica har sitt eget vinmärke.

Återkommer med fler udda saker när det dyker upp


Saker man gör när det är över 30 grader

Dom senaste dagarna har jag haft fullt upp med att inte göra något. Eller egentligen gör jag ju massa saker, går mest runt och tittar på fina gator. Det är verkligen jättevackert här
 
 
I förrgår satt jag och Emma ute och läste. Emma pluggade och jag läste ur en bok som heter Vindens skugga som utspelar sig i Barcelona. Det är kul att kunna läsa en bok där karaktärerna springer runt i El Raval och så bor jag där. Känns lite knäppt
 
 
Vi åt något som heter tortillia de patata (som är typ som en stekt potatiskaka) samt delade på en kanna sangria, för det får man göra i Barcelona!
 
 
Efter några timmar kände vi oss nöjda och strosade hem. Senare på natten bar vi en byrå genom barcelonas gator.
 
Igår gick jag ut själv för första gången sen vi kom hit, det gick bra och jag överlevde
 
 
Jag gick till La Rambla för att köpa vykort men flydde snabbt därifrån för det är alltid galet mycket folk där. Jag hittade ett litet café som spelade bra musik, bland annat belle and sebastian och beatles och det är ju inte varje dag det händer. Sen satt jag där och skrev vykort, ritade och drack mitt kaffe, har fortfarande inte accepterat att det inte smakar bryggkaffe, det är mest mjölk och skum i koppen.
 
 
Älskar att sitta på café, kan göra det i timmar, bara sitta och titta på människor och smårita lite.
 Lugnt å fint,
Vid nio tiden hade jag och Emma bestämt att vi skulle gå ut och äta tapas, det var ju trots allt fredag.
 
 
 
Vi beställde in tre olika tapas, en humusröra med varma pitabröd, någon ost/ört grej och en spenat historia. Fruktansvärt gott!!!
När vi kom hem hade det bjudits över massa fina personer för mojitokväll. Kameran fick inte vara med så det finns inte många bilder från kvällen. Men kul va det!
 
Idag var vi lite sega efter nattens äventyr som inte slutade förens tidigt i morse, så vi låg på stranden hela dagen och gjorde den fina tabben att bränna oss lite. Det var ju disigt tyckte vi
 

Marknad, tygextas och världens längsta man

Idag har jag varit på Barcelonas kanske största marknad! När jag och Emma kom dit höll de tyvärr på att packa ihop för några timmars siesta...Men det fans massa saker i alla fall!
 
 
Men först gjorde vi såklart en fikapaus på ett litet bageri för att dricka supergott kaffe och äta en chokladcroissant
 
 
 
Vi gick förbi ett hus med utstickande ögon? Lite udda
 
 
Sen köpte vi oss ett metrokort och åkte några stationer till Encants där marknaden låg. En bra grej som jag blev tokexalterad över var att det fanns massa tyger, knappar, band m.m för nästan inga pengar alls!
 
 
 
 
Det fanns väldoftande tvålar och vi såg världens, jag menar verkligen världens längsta man! Han va lätt 2½ meter!
 
 
 
Jag köpte ett jättefint tyg som jag ska göra en klänning av när jag är tillbaka i Sverige, en påse röda knappar, och ett fint band. På bilden är även mitt nya röda nagellack.
 
 
 
Sen lämnade vi marknaden, kände glädjen när man kommer till en gata och faktiskt hittar där och kan gå runt utan karta. Vi letade reda på en liten restaurang som låg precis vid något slott, där satt vi och övade på katalanska medan Emma åt lunch.
 
 
Efter lunchen hade vi planerat in en väldigt festlig sak! Nämligen att Emma skulle pierca septum! Jag var nog nästan lite mer nervös än Emma...
 
 
Fem minuter senare var allt nervöst över och tårarna kunde torka osv. Snyggt blev det! Nu sitter jag och Emma på varsin sida av bordet och bloggar, snart ska vi möta upp Alexandra med flera för att gå till stranden och spela vollyboll. Eller ja, jag tänker då inte spela, ska nog mest heja på
 
 

Sol, bad och matmarknad

Idag har jag och Emma promenerat till stranden. Jag känner på mig att mina dagar ungefär kommer se ut så här:
Äta frukost
Bada
Sola
Äta glass
Gå runt på alla gator
Och på kvällen dricka mojitos (kanske inte varje dag)
 
 
Kinderäggsglass!
 
 
Jag fick skoskav och på tok för varma fötter så jag köpte mig ett par mörkblå aspadrillos. Man kan ju inte bo i Spanien utan att ha ett par!
 
 
Sen kom vi fram till playan
 
 
 
Efter någon timme i solen gick vi och drack kaffe på en uteservering. Dagens knäppaste grej, jag fick inte dricka min kaffe ute efter som den skulle man tydligen stå och dricka vid baren? Så jag var tvungen att betala(!) för att få sitta med Emma som åt mat ute... helt knäppt.
 
 
 
Sen gick vi på matmarknad för att handla råvaror till kvällens middag. Avokado, baguett, citron och chili
 
 
 
 
Nu ska vi äta vår lilla tapas middag! Samt torka upp olivburken Emma just tappade ut i köket..
 

Kort uppdatering om dagen.

Idag fick kameran stanna hemma för vi skulle till stranden. Jag och Emma promenerade längs med smågatorna i El Raval. Vi gick på marknad och köpte världens världens godaste glass som smakade kinderägg. Planerar att äta den varje dag!
Jag har för övrigt tappat rösten och det är kanske de värsta jag vet... Har så mycket att säga och det är bara jobbigt att låta som en tonårspojke
 

Barcelona

Hola! Här kommer ett litet inlägg om mitt livs längsta dygn! Det började med att mamma, pappa och min storasyster skjutsade hem mig och mina väskor till Emma. När min familj kramat mig "hejdå ses inte på ganska länge" la jag och Emma oss i soffan för att se på film samt försöka sova lite, vilket var nästan omöjligt för vi va så pirriga. Klockan tre på natten satte vi oss i bilen och åkte till arlanda
 
 
När vi landade i Barcelona var det ett ganska mycket varmare väder vi möttes av, så några strumpbyxor och kofta som jag var klädd i behövdes inte. Efter lite hitta väskan, åka buss, få skavsår i händerna av att dra en tungväska på Barcelonas gator satte vi oss ner för att dricka en öl och vänta på att våran andra rumskamrat och hyresvärd skulle komma.

Här är en väldigt trött och galet glad Emma
 
 
När hyresvärden äntligen kom efter tusen år fick lämna våra väskor i våran helt egna spanska lägenhet. Helt sjukt fint! (måste bara ärligt tillägga att våran hyresvärd är lite tappad, skulle inte direkt säga att hon är härlig)
 
Några som däremot är väldigt härliga är dom här små töserna! Min nya lilla familj. Här står dom på vår gata Tallers.
 
Efter lite strosande på stan, letande efter en vettig mataffär och lite vin så gick vi till en bar och drack galet billiga/goda mojitos och träffade en vän till Alexandra.
 
Medan dom andra var ute och rökte hann jag få ett jobberbjudande, inte illa för att vara första dagen!
 
 
Efter någon timme blev jag trött och täppt så vi gick hem. Nu ska jag tok-sova för det känns inte som att jag gjort det på superlänge!

Flyttar till solen

Nu har jag burit min sista tygrulle, klippt den sista metern sidenband och sålt min sista gardin, i alla fall för några månader. Det känns faktiskt väldigt sorgligt att ha jobbat min sista dag den här sommaren på tygbutiken...Har trivts väldigt väldigt bra och har lärt mig massa saker.
MEN! När detta inlägg publiceras sitter jag med min fina vän Emma A på flyget som tar oss till Barcelona!!! Där ska vi bo i några månader, tills vi inte vill vara där mer. Vi ska bada, gå på marknader, lära oss lite spanska (eller katalan som dom pratar i Barcelona) dricka sangria, äta tapas, titta på fin arkitektur, måla och massa massa annat fint och roligt! Och eventuellt för sakens skull kanske jag letar reda på något litet jobb...
 
Så, hoppas ni vill komma och hälsa på mig på Tallers 73 som kommer vara min nya adress.
ADIOS AMIGOS!

RSS 2.0