Franskt café och cavabar

Igår va det en väldigt regnig dag. Jag har blivit bortskämd med strålande sol och barbent väder ett tag nu så det kändes jättekonstigt att bli blöt om fötterna och ha frissigt hår.
 
För att göra något mysigt av dagen i stället för att deppa över att man inte kunde sitta i parken med picknick en lördag gick vi en sväng på stan och sedan till ett mysigt franskt café.
 
 
 
 
 
utanför fönstrett smattrade regnet mot gatan
 
 
När vi lyssnat på Edith Piaf och annat franskt gick vi hem och åt tapas och vilade innan vi mötte upp Stina på en Cavabar nere vid Barcelonetta. Där va det billigt billigt billigt med ett glas cava kan jag säga! Den billigaste kostade 90 cent och den dyraste va inte alls dyr.
 
 
Det var inte bara vi som va sugna på cava kan jag säga! Helt tok-fullt med folk! Så man fick tränga sig för att komma fram till disken och få sitt glas med rosa bubblig cava
 
 
 
 
 
 
 
 
Där stod vi och tjattrade lite medan cavan flödade runt om oss innan vi gick vidare
 
 
Under kvällen hittade vi även en vinkällare med mitt nya favorit vin! La petite Agnes
 
 
 
 

Teatern

Cyklade och mötte upp min Madelene efter jobbet. Tog henne under armen och gick till Teatern. Ett fint café/bar med en uteservering med ett stor lummigt grönt träd på innergården.
 
 
Kaffe, sol, katter och sen klippte Mina mitt hår
 
 
 

helgen före 22 april

Den här helgen gick alldeles för snabbt! Den verkligen sprang förbi! I fredags hade jag after work med mina toppen kollegor på ett billigt ölställe. Sen pratade jag i telefon med mamma och pappa, saknar dom ganska mycket just nu. Dom är bäst och vi fick pengar till att köpa lyxig frukost. Så vi gick direkt till Dia och köpte allt vi tycker är gott. Juice, jordgubbar, kex och massa annat!
 
 
 
 
 
Efter pang-frukosten gick vi till Colectivo och pluggade samt läste. Och på söndagen drack vi kaffe på vår lilla lilla lilla balkong innan jag träffade Stina i parken. Bra men på tok för kort helg!

Massa sol, picknick och fina dagar

Jag tycks ha drabbats av någon slags vårtrötthet. Orkar knappt med det där vardagsfixet som behöver göras, så som att tvätta håret och diska. Det som brukar vara snabbt och lätt fixat får nu stiga åt sidan. Måla om naglarna och klippa håret, upptäcka nya spännande saker och träffa nya människor får nu vänta lite. Och det där med att blogga. Jag har ju viljan, det är bara orken som haltar.
 
Förra helgen va det långledigt för min del då jag jobbade en dag på påsken. Då firade jag och Madelene med go-middag på ett av våra favvofik.
 
 
 
Dagen efter va det sommar på riktigt. Vi var trötta på att det aldrig blir riktigt tyst i stan så vi tog tåget 15 minuter utanför Barcelona till Badalona. Där va det inte så mycket turister och trafik, istället fick vi lyssna på havet, måsarna och tåget som susade förbi då och då.
 
 
 
 
 
 
När vi solat och badat i några timmar storsade vi runt på gatorna i den lilla staden. Köpte två bikinis och drack öl på en uteservering.
 
 
När solen började sjunka tog vi tåget tillbaka till storstaden och va brunbrända och trötta.
 
På lördagen satt vi i parken med massa härliga människor och hade picknick. Jag brände ena axeln och bättrade på mina mystiska utslag på handen (som jag mest troligt fått av cykelstyret)
 
 
På söndagen minns jag inte vad vi gjorde, säkert inget  vettigt. Men på kvällen kom i allafall Madelenes fina pappa! Och med sig hade han massa godis och presenter!
 
 

musée-söndag

Varje första söndag i månaden är nästan alla muséer gratis i Barcelona. Detta ville vi ju såklart inte missa! Madelene, Matilda och Linnea gick upp tidigt för att stå i kö till Picasso-muséet, men jag var där i höstas med m&p så jag stannade i stället hemma i soffan och småsov. Jag mötte sedan upp dem och Ellionor för att gå till Historiaskamuséet nere vid hamnen.
 
Dit har jag velat gå sen dag 1
 
 
Det var vackert väder men kallt. Känns som sommaren gick bakåt och blev till vår igen...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Madelene var stolt över att kunna lyfta en hel rustning. Jag hängde mig i repet och fick inte ens upp nätet en millimeter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi vandrat igenom 3 våningar av Spaniens blodiga historia kom vi högst upp till takterassen med en härlig utsikt
 
 
 
 
Nästa första söndag hoppas jag på chokladmuséet!
 
 
 

RSS 2.0