En Anna på besök

I en vecka har jag haft sobert besök! Två av mina favoritpersoner i hela världen har nämligen varit här. Anna kom på söndagen och på onsdagen bytte Britta av och hon åkte hem på söndag. Så nu är det lite tomt i kökssoffan. Det har varit en toppentippen vecka och varje timme har varit fylld. Vi börjar med att titta lite på vad vi gjorde när min syster Anna var här. Kameran låg väldigt mycke i väskan tyvärr...
 
Anna kom på söndag kväll å då var det ett kramkalas utan dess like. Vi gick hem och drack La pitite Agnes vin och åt mat.
 
Dagen efter, alltså måndag, steg vi upp tidigt. Vi öppnade balkongdörrarna och ställde stolar framför så det nästan var som att sitta ute och äta frukost. Efter det åkte vi på marknad, jag köpte guldband och blå espandrillos.
 
 
Sen va det kaffe dags. Vi tog med Anna till ett av våra favoritställen, Antic teatre.
 
 
 
Vid ett tiden började det kurra i magen så vi gick tvärs över stan till en tapas-bar bakom matmarknaden. Där var ju jag i höstas med mamma och pappa så jag tyckte det var dags att gå dit igen.
 
 
 
Efter tapasen gick vi till havet och badade.
 
Dagen efter planerade vi in en utflykt till Tibiadbo. Så vi tog bergsbanan upp
 
 
 
Där uppe var vi i några timmar. Åt matsäck, glass och tittade på utsikten.
 
Sen tog vi bussen ner igen och gick en sväng på stan och besökte cavabaren. Den med cava för 90 cent.
 Den får man ju faktiskt inte missa när man är i Barcelona.
 
 
 
 
 
 
Vi köpte med oss en flaska cava och gjorde tortillini när vi kom hem. När det blev kväll gick vi till En aparté för att dricka vin och äta ostbricka. Även min storasyster är ett stort fan av franska saker
 
 
 
 
 
 
 
 
När osten var slut och vinet uppdrucket gick vi hem och sov. Dagen efter tillbringade vi på stranden innan vi vinkade hejdå. Någon timme senare kom Britta, men det tar vi i nästa inlägg!
 
 
 
 

Hejdåkramar

I fredags åkte alldeles för många bra människor hem till Sverige,.. Så torsdagskväll spenderades med att dricka öl, prata minnen och kramas hejdå.
 
Kvällen började med att träffa Stina och Albin. Vi drack öl precis runt hörnet där dom bor. Jag grät en hel massa när vi sagt hejdå, men efter en kinderägg-glass så kändes det lite bättre. Det är så konstigt när man inte träffas mins en gång om dagen längre.
 
 
 
 
 
Sen gick vi till Mackamacka och drack cava, läste upp citat som vi sagt och sa hejdå till Iara och Matilda som också åkte hem på fredagen. Minst sagt tomt börjar det bli nu.
 
Men ikväll kommer min kära älskade storasyster hit som jag inte har träffat sen den 9 februari, exakt på dagen alltså! Det ska bli riktigt fint!!!

Dumplings och el gran Gatsby

Första semesterveckan är snart över och den har minst sagt varit proppad med mycke fint! Men även många ledsamma hejdå och tårfyllda kramar.
 
I måndags firade jag och min Madelene 7 månader. Det gjorde vi på bästa sätt! Park-häng, middag och bio!
 
 
 
När min morfar var här på besök fick vi lite pengar av honom och hans Marianne för att köpa mat. Vi valde att lägga det på Dumplings! Vi gick till en restaurang som heter Mosquito som vi har hört ska ha dom bästa dumplingsen i Barcelona. Och det va verkligen supergott!
 
 
 
 
 
Sen köpte vi godis och cyklade till biografen nere vid stranden
 
 
Så köpte vi varsinn biljett till El gran Gatsby, som filmen heter på spanska. Som tur var va den inte dubbad, det räckte med spansk undertext
 

Park Güell

En dag när gråa moln hängde tungt åkte jag, Madelene och Stina upp till Park Guell, en sista gång innan vi alla packar väskan hem. Vi tittade på turister, åt kakor och köpte örhängen. Efter ett varv i parken tog huvudvärken pga lågtryck över så vi åkte hem
 
 
 
 
 
 
 
 

sommarlov

Nu har jag äntligen tagit emot det sista telefonsamtalet på jobbet och fått sommarlov. Som svar på frågan jag fick för några veckor sedan om hur jag finansierar min resa: Jag har jobbat på kundtjänst. Det va inte jätteroligt men funkade fint ett tag.
 
Men nu ska jag spendera mina sista veckor här med att göra det jag är bäst på. Dricka kaffe i solen och bada!
 
 

RSS 2.0