Tibidabo en långfredag

Igår gjorde jag och Madelene en liten utflyckt till berget Tibidabo. Högre upp kan man inte komma och en bättre utsikt över Barcelona finns nog inte. Staden blir så liten så liten från ovan
 
 
 
 
 
Vi tog tunnelbana till bergets fot och sedan bussen upp för slingriga vägar. Jag hittade en Jesus bild på bussen. Sen köpte vi biljett till bergsbanan som va den sista biten upp. Madelene va jätterädd och nervös för att vagnen skulle lossna.
 
 
 
 
Högst upp är det en kyrka och ett tivoli. Vi gick runt och tittade och satte oss sen på en bänk med sjukt bra utsikt och åt matsäck som vi hade med oss.
 
 
 
 
Vädret va mulet men varmt och vi blev fotograferade av Barcelona instyle. Lite konstigt när vi hade mjukiskjol och otvättat hår.
 
 
 
Efter några timmar tog vi bergsbanan ner igen. Bra utflyckt!
 
 

Glad Påsk!

Glad påsk på er alla! Hoppas ni äter mycket ägg och godis!
 
 
Känner mig stolt över min paint-kanin

Våffeldagen i parken

Veckorna går så himla fort för vips har ännu en arbetsvecka gått! Nu har jag långledigt i 3 dagar över påsk och det ska bli väldigt skönt.
I måndags var det ju våffeldagen och då letade vi rätt på ett par tjocka små våfflor inne på Carre four, för man vill inte missa en anledning till våfflor, även om man är i Spanien utan våffeljärn. Vi packade ner tallrikar, banan och grädde och gick till parken för att ha lite våffelpicknick
 
  
 
 
 
 
 
 
Den senaste veckan har varit väldigt solig och jag har fått lite färg. Vi har suttit på uteserveringar och druckit kaffe med näsan och kinderna vända mot solen. Så ska jag tillbringa mina tre lediga dagar. Ute, i solen på ett berg.
 
 
 
Glad påsk!
 

En ledig lördag

Denna helg är den första sen jag kom hit som jag inte behövt jobba med ansökan till skola. Jag blev klar med den i torsdags och packade in den i brunt inslagspapper och skickade den med Amalia till Sverige. Så denna helg ska jag bara göra ingenting och vara ute i solen!
 
Idag vaknade vi inte av att klockan ringde 06,40, gick till Dia och handlade frukost som vi åt till ett avsnitt av Girls. Efter frukost klädde vi oss och gick ut i det fina vädret. Jag köpte ett par vårskor på Kling som jag spanat på i några veckor.
 
 
 
 
 
 
Sen gick vi till Colectivo och målade naglarna, drack cafe con leche och delade på en mustig morotskaka. Har saknat det caféet för jag har inte varit där på veckor!
 
 
 
Blomträden har börjat blomma över
 
 
Efter en sväng in i olika butiker kom vi hem med en väldigt rosa pelargon och en affisch. Ett livstecken i äggkartongen på balkongen.
 
 
 
 
 
Nu har jag precis knådat ihop en mandel"kött"bullssmet (Alltså vegetatiska köttbullar som är gjorda av mandel) som jag ska rulla till små bollar och steka.
 
Trevlig helg!

Fint besök från sverige

Den här veckan är bra för mitt schema på jobbet är mycket bättre än förra veckan. Då jobbade jag 12-18 och då hinner man inte ha ett liv. Nu jobbar jag 8-14 och hinner hitta på kul saker efter jobbet samt dricka kaffe i solen. Idag efter jobbet cyklade jag ner till Triumf och mötte Madelene +2 och fikade scones på Buenas Migas. Det va toppen! Om en stund ska vi byta om lite och gå ut och äta tapas!
 
 
 
b

helgen v11

I helgen var jag mest inne hela tiden och kom inte utanför porten förens klockan var efter eftermiddag. Jag jobbade med mina arbetsprover och dom blir fula.
 
I fredagskväll när jag slutat jobba och Madelene och jag ätit mat köpte vi ingredienser till cava-sangria.
Cava, citronläsk och apelsin. Sen gick vi hem till Ellinor och Iara för drink-kväll!
 
 
 
 
 

 
På lördagen åt vi ägg, köpte frön som vi odlade på balkongen och hade myskväll med film och surtgodis
 
 
 
 
 
 
Söndagen var en stressig dag av oklar anledning och på kvällen gick vi på en väldigt stor lost & found på en tågstation, Estació de Franca där vi även hämtade Madelenes fina fina vänner Amalia och Sara
 
 
 

Marknad och körsbärsblommor

I går va det marknadsdag hade jag bestämt så jag tog Madelene under armen och åkte till En Cantes för att trängas med folk bland allt bråte och jokkel.
 
Några bilder från marknaden blev det inte för jag ville inte att någon skulle norpa mobilen ur handen på mig. Tyvärr hittade vi inget som vi ville köpa men vi spanade på band till framtida klänningar.
 
Sen gick vi i hundra år helt i onödan till primark för vi hittade inget där heller men det gjorde inget för det va ju så varmt och skönt!!!
 
 
 
Fint kort jag hittade på bussen
 

Fredag och sommarens första dag

Igår va det fin-fredag! En riktigt bra dag! Cyklade till jobbet innan det hade blivit riktigt ljust för att ha prov och mina första samtal, som även dom in gick i provet. Jag va så fruktansvärt nervös och lite illamående för jag ville ju verkligen klara provet så jag skulle få jobbet. Fråga efter fråga prickade jag av rätt på och jag fnös nästan när jag svarade. pffffftt tänkte jag, piece of cake om man har pluggat varje dag. Klarade alltså provet galant och tänker skryta lite till när jag ändå håller på, jag fick bäst resultat i gruppen!
 
Efter provet tragglade jag mig igenom mina första nervösa telefonsamtal som ska skickas iväg till någon viktig person. Även dom klarade jag mig levande igenom. Så när jag slutade klockan 14,00 och gick ut i strålande sol gled jag som fram och va sjukt nöjd med mig själv!
 
När jag kom hem firade jag och Madelene jobbet och att det va kvinnodagen med att äta jordgubbar. Sen gick vi till havet och satte oss efter som det va så fint väder,
 
Fint när jag cyklade till jobbet
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi promenixat klart gick vi hem och gjorde vårrullar och såg på film. Eller jag sov, Madelene såg på film.
 
 
 
 

en flytt

Hejhejhej! Den senaste veckan har jag roat mig med att flytta, börjat jobba, blivit matförgiftad och varit på IKEA.
 
I onsdags förra veckan va jag på introduktionsdag, dagen efter fixade jag spanskt personnummer. På fredagen flyttade jag och Madelene ut ur hennes lilla lilla lilla rum till en egen lägenhet i stadsdelen Gothic. Den är ljus med två balkonger och italienska grannar som bråkar och skriker på varandra 24/7.
 
På fredagnatt kräktes både jag och Madelene och va möra hela helgen...
 
I måndags började jag utbildningen om det jag ska jobba med och det är SÅ mycket som ska in i mitt huvud till på fredag då jag har prov och test-samtal. Är nervös till tusen. Min cykelväg till jobbet är jättefin! Får se både Arc Triumf och Sagrada Familia. Mitt kontor ligger två kvarter från Sagrada. När jag kommer hem vid halv fem på dagarna pluggar jag till provet, pussar på Madelene och stupar sen i sängen tidigt för att jag är så full med information och ska upp lagom tidigt dagen efter. När jag slutar kl 14.00 på fredag hoppas jag på att:
 
1: jag har klarat provet och skrivit på kontrakt.
2: Att jag får mer fritid (orkar blogga, kan hitta på kul saker efter jobbet)
 
Så håll tummarna med mig och måtte jag komma ihåg vad en DIVN är, vilka fordon som är slutsifferstyrda och vilka som inte är det, när man ska eskalera, alla himla telefonnummer och kopplingar och massa massa andra saker som står i mitt tjocka häfte...
 
 

RSS 2.0