Madelenes födelsedag

Igår va det Madelenes tur att fylla 20! Jag överraskade med pannkakstorn, te och paket på säng.
 
 
När pannkakorna va uppätna och paketen öppnade masade vi oss upp ur sängen för att gå ut i vårsolen.
Vi köpte en stor förpackning med tidningar för 3,5€. Då fick vi spanska vanliga ELLE, ELLE decor, deras fashion book och en tidning som heter Le Magazine. Väldigt mycket för ca 30kr! Vi gick vidare med en tung påse med tidningar mot Colectivo för lite födelsedagskaffe och en hel del tidningsläsande...
 
 
 
 
Efter si då där hundra år när vi bläddrat oss igenom alla tidningar gick vi en runda på stan, handlade mat och sedan traskade vi hem.
 
 
 
Jag gjorde egna hamburgare och skar tunna skivor potatis så det blev som pommes frites, vitlöksås, bladspenat och tomat. Madelene va milkshake ansvarig så hon mixade ihop en smarrig jordgubb/banan milkshake. Någon bild på maten blev det inte för vi va vrålhungriga och nästan kastade i oss all mat. Sen hade vi paltkoma på soffan innan det var dags att gå till en liten fransk bistro för att träffa våra vänner som också ville fira Madelene på hennes stora dag.
 
 
 
 
 
 
 
Där satt vi i några timmar och delade på två flaskor vin och goda franska ostar. Mycket trevligt!
 
 

överraskningar, jordgubbstårta och karaoke

God eftermiddag! Enligt Barcelonas tidning är det snö-kaos här...Något en norr bo som jag inte märkt av och knappast skulle kalla snö, och allra minst kaos. Snarare hyggligt regn. Snö-kaos eller inte, så har jag haft en seg-lördag och tagit det lugnt efter nattens eskapader. Eftersom min käresta fyller 20 bast på måndag hade jag och våra vänner fixat ett överraskningskalas för födelsedagsbarnet. Hon blev måttligt överraskad men glad! Cissi hade fixat med vimplar, tårta, ballonger och sugrör. Och när jag levererade kalas-tjejen tändes lamporna och alla ropade grattis!!!
 
 
Vi lekte någon kul lek, åt jordgubbstårta och drack rödvin ur sugrör...Vilket kanske inte va supergott, men i alla fall fint för ögat!
Efter några timmar vågade vi oss ut i snökaoset(regnet) och gick till en karaokebar. Madelene har tjatat länge om att vi alla ska sjunga karaoke men det har som aldrig blivit av. Men denna kväll som var tillägnad henne var det en självklar destination.
 
Jag är nybörjare på det där och tycker mest att det är pinsamt och jobbigt. MEN igår gjorde jag det faktiskt! Jag stod på en scen med Cissi och Madelene och sjöng till ABBA! Och det va faktiskt roligt!
 
 
 
 

Dinosaurier och tekoppar

Denna eftermiddag har jag spenderat vid köksbordet och ritat och fnulat på ansökan till skola i höst. Slitit mig i håret. Det är inte lätt att bli nöjd!


En lördag och en söndag

I lördags satt alla på Cosmo nästan hela dagen. När det blev dags för kvällsmat gick jag och Madelene hem, men först en sväng in på den bästa butiken Tiger. Med oss fick vi ett minipingis, för det kan ju va bra att ha!
 
 
 
 
På söndagen gick vi en långprommenad till havet. På vägen dit sprang vi på en vintage market på en bar inte långt ifrån oss, vi svängde bara in lite raskt och kikade och bestämde att vi absolut skulle tillbaka dit efter promenaden.
 
 
 
 
 
 
När vi byttom mötte vi upp Elli som följde med oss till vintage marknaden på Foxy bar
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla hjärtans, lägenhet och rosabubbel

Dom två senaste dagarna har jag legat nerbäddad med feber i mitt och Madelenes lilla rum. Jag har mest sovit och bara varit vaken korta stunder för att dricka te och se lite på Harry Potter. Hoppas jag blir frisk i morgon, fast det är ganska skönt att bli så uppassad som jag blir...Kanske är sjuk en dag till för det.
 
Här om veckan va det ju semeldagen, Då bakade jag och Madelene semlor och bjöd över våra vänner som tagit med sig mandelmassa och grädde. Det va inte det lättaste att hitta mandelmassa här, och den hade samma konsistens som rinnig honung ungefär, mycket konstigt!
 
 
Sen blev det alla hjärtansdag som jag firade för första gången, med pannkaksfrukost och kaffe, lägenhetsvisning, promenad, trerättersmiddag och film. Väldigt mysigt! Och självklart firades det att vi fick lägenheten! En liten ljus med två små balkonger som blir vår den 1 mars!!!
 
 
 
 
 
''

Jackkofta med rosett

För några söndagar sedan sydde jag en jack/kofta i ett svart, lite småmönstrat spetsigt tyg. Som man kan ha över i stället för en stickad kofta. Ännu en gång är svart svårt att fånga på bild... Men så här ser ryggen ut i alla fall!
 
Med ett veck och rosett. Framtill är den bara lagom ringad och slät, utan knappar
 

ett livstecken

Hej mina vänner här va det dammigt och dött minsann!
Så här ligger det till: Jag har just precis flyttat tillbaka till Barcelona! Och veckorna innan va därför lite stressiga. Jobba och planera, sy klart saker, packa packa packa och städa ner rummet hos mamman och pappan. När jag inte gjorde det där så låg jag i soffan och stirrade på TV. Men nu när jag är tillbaka i Barcelona kommer förhoppningsvis orken tillbaka, solljuset får göra sitt.
 
Idag är det alla hjärtans dag och det firar jag för första gången. Med havregrynspannkakor och rivet äpple, kaffe och min kära. Om någon timme ska vi på lägenhetsvisning nr2 och hoppas på att denna är lite sötare. Håll tummarna för oss att vi hittar någon bra snart
 
Här är lite bilder från dagarna. Det är allt fint att va tillbaka
 
 
 
 
Trött tjej som stigit upp kl 02,00 och äntligen kommit fram med en tusenkilo väska
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0