2011

Tänkte att jag kunde visa bilder från året som gått också. Vi börjar enda från början, alltså efter kl 00.00 förra nyårsafton.

januari-mars

 



















april-juni











































Alla andra månader kommer i ett senare inlägg för nu ska jag fira nyår


Årslista

Varje år brukar jag sammanfatta mitt år på ett A4. Då skriver jag ner det jag minns och de viktigaste sakerna som hände. Det här året var det väldigt väldigt svårt för det har hänt så fruktansvärt mycket kul och stora saker det här året som jag vill skriva om men bestämde mig till slut för att jag fick nöja mig med ett A4 och har resten kvar i minnet.


28 december

Igår steg jag upp tidigt tidigt och tog min termosmugg med te och åkte till tågstationen. Jag skulle nämligen tillbringa dagen i Stockholm med världens bästa Lisa Palm!



Det var jättefint att åka tåg och se när solen gick upp, trotts att det inte var någon snö.



Lisa var snäll och bjöd mig på kaffe medans vi pratade om allt vi gjort under den alldeles för långa tid då vi inte setts. Lisa och jag flyttade åt olika håll i augusti när jag flyttade till Hudiksvall och hon till Göteborg, så nu var det extra fint att ses. Resten av dagen gick vi längs med Götgatan, köpte nyårsklänning och åt god mat på söders saluhall. På eftermiddagen sa jag hejdå till Lisa och åkte till Lovisa i Sandviken och sov över. Det var en mycket trevlig dag! Den bästa på länge!

julklappar

Det här är några av alla de fina julklapparna jag fick på julafton och igår när Anna kom hem



Nu ska jag våga mig ut på mellandagsrean

juldagsfest

På juldagskvällen mötte jag upp några fina vänner hemma hos Julia. Julias familj bor i Gävles största och finaste hus. Vi höll till på den översta våningen som var som en liten lägenhet.


Rangsmo och värdinnan



Vi sjöng snapsvisor, pratade om franska killar och päronformade kroppar.









När det är juldag går alla i hela staden ut så vi gick tidigt till Klubb sandhäxa för att få komma in. När vi kom dit träffade jag världens bästa Britta och Lovisa P





Sen dansade vi till bra musik till klockan två då klubben stängde.





När musiken tystnade ville vi inte riktigt gå hem så vi promenerade hem till Lisa Lime på efterfest. Det blåste som sjutton när vi gick genom Gävle, vi fick kämpa för att inte blåsa bort.



Klockan nio på morgonen lämnade jag och Helene efterfesten och gick hem till henne och sov. Det var den juldagsnatten!


julafton

Här är lite om hur min julafton såg ut!







När Liza Adde Texas Kerstin och morfar kommit fikade vi macka och mängder med goda julkakor medans vi delade ut alla julklappar. Texas fick så klart flest paket efter som att han är nyast, vilket svider lite lite i mina ögon efter som att han har tagit min plats som yngst. Men det är okej för han är så söt.





Efter julklappsutdelningen dukades bordet och det lagades mat









Efter maten höll jag på att dö av hjärtsnörp när jag mötte en tomte på gården, vilket jag inte var beredd på att göra. Han kom in och delade ut lite fler julklappar, jag höll mig på lagom avstånd efter som jag tycker att tomtar är mycket obehagliga (även fast jag vet att det är farfar)



När tomten delat ut alla julklappar, barnet och alla andra åkt hem avslutade jag julafton med att titta på the holiday i min säng och dricka jordgubb och vanilj te som jag fick i julklapp.



Väldigt fin julafton!


24 december

God morgon och god jul! Om några timmar kommer min släkt och familj hit och ska fira jul. Tyvärr jobbar min stora syster Anna så jag fick öppna julstrumpan själv. Nu ska jag äta julfrukost och titta på det sista avsnittet av julkalendern




Stockholm, Klungan & Säkert!

Igår åkte jag och Anna till Stockholm för att gå på stan, men framför allt för att vi hade köpt biljetter till Hemvändar kväll med humorgruppen Klungan och Säkert!





När vi kom fram till Stockholm åkte vi raka vägen upp till söder för att kika i secondhand butiker. Vi var bland annat på Beyondretro för att leta nyårs blåsa men tyvärr utan någon vidare framgång.





Vi gick även in i en prylbutik för att köpa lite julklappar. Där fanns verkligen tusen fina saker och vi ville ha allt!



Det fanns bland annat en kamera som gjorde världen lite vackrare. Tänk vad fint det hade varit om allt såg ut så här




När det var dags för lunch gick vi till det mysigaste caféet vid nytorget som har världens världens godaste grillade smörgåsar!







När vi druckit upp kaffet gick vi mot fotografiska för att Anna skulle köpa en affisch. Vi tittade även på den fina utsikten över Stockholm







Efter en vända på Odenplan utan någon klännings lycka, en indiskmiddag och en kort sväng på julmarknaden vid NK tog vi spårvagnen mot Cirkus.









Jag hade turen att bli bjuden på ett glas vin innan vi gick in och satte oss i salongen. Medans vi satt där såg vi en del kändisar gå förbi, till exempel häxan surtant.



Klockan sju började föreställningen och först ut var Klungan som var hur kul som helst! Vi skrattade så vi fick ont i kinderna. Sen var det en fin fin konsert med Säkert som alltid är bäst





När klockan blev mitt i natten tog vi tåget hem, mycket nöjda med dagen och kvällen.

18 december

Igår åkte jag från ett snöigt Forsa till ett mindre snöigt Gävle. Jag lämnade all min packning till mamma och mötte sedan upp Helene som äntligen har kommit hem från Paris. Vi gick till ett av Gävles bästa caféer(förutom Böna café som är det bästa) som heter Sparven för att äta brunch.



Sparven kan verkligen det där med brunch, det var tok-gott!



När vi pratat i några timmar gick vi hem till Helene och såg på film hela eftermiddagen. Klockan sju mötte vi upp Rebecca för vi var nämligen hembjudna till Nina på jul-glögg-mys. Hemma hos Nina var det fullt med vuxna människor så vi placerade oss på golvet i Ninas flickrum och pratade om hur de haft det i Paris, om hur litet Gävle är i jämförelse med Paris och stort i jämförelse med Forsa. Lakrits glögg är för övrigt ingen hitt...


klädvisning och julavslutning

Idag var det julavslutning i skolan och då passade min klass på att ha en liten klädvisning. Det som vi visade var ett hopplock av det vi gjort under terminen. Jag hade med min two in one klänning som jag gjort av en second hand kjol och skjorta. Vi var tok nervösa innan visningen men det gick hur snabbt och bra som helst.







Efter hade vi lite hejdå-mys i sysalen och efter det hade vi i lillfamiljen ännu mer mys. Vi åt så mycket knäck att jag inte blir förvånad om det börjar rinna ut ur öronen.

Imorgon åker jag tidigt hem till Gävle och firar jul!

foto: Karin Stenman

15 december

Igår blev jag klar med en lila/brun klänning med vita prickar och stor krage. Efter som att det bara är två dagar kvar i skolan så började jag inte med något nytt utan provade ett av "recepten" ur Sofia Hedströms bok "Mode manifestet" nämligen att färga med te.









Att färga med te är jätteenkelt och luktar väldigt gott. Vilken färg det blir beror på vilken te sort man använder. Jag provade rött te och svart earl grey te. Färgen från det röda tet blev tyvärr inte rosa utan off white och det svarta blev smutsig nude.

Så här gör man:
Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i 8-10 tepåsar. Lägg i det du vill färga, det kan till exempel vara en sjal, ett linne eller strumpor. Om du vill ha en starkare färg kokar du tyget i ca en timme och kortare om du vill ha en svagare färg. De sista tio minuterna häller du i saltet efter behag. Häll sedan ur teet och skölj tyget med vatten. Under vinterlovet tänker jag prova att färga med rödvin för att få en ljusrosa färg.



På eftermiddagen kom självaste Sofia Hedström och förelästa på skolan. Föreläsningen var väldigt spännande och hon pratade bland annat om sin shopping detox. Hon nämnde även att en vanlig svensk köper mellan 45-60 nya plagg per år. Efter föreläsningen kom hon till vår sysal och fikade med oss.



Efter skolan så kokade korridoren massa massa knäck och hade julklappsbyte.


Lucia

Efter luciatåg på tv, julkalender och gröt frukost möttes hela skolan på skolgården för att i ett fackeltåg gå till kyrkan och se på skolans luciatåg.











Efter det super fina luciatåget gick vi tillbaka till skolan för att fika lussebulle och kaffe.



Resten av dagen planerade vi vår klädvisning som vi ska ha på julavslutningen på fredag. Jag sydde även lite på en prickig klänning med stor krage.

9 december

Nu börjar julafton närma sig och det passar utmärkt efter som jag har blivit klar med den sista julklappen idag. Nu ska de bara slås in fint med julpapper och dekorationer. Jag känner att jag har blivit lite av en jul-tok/galning när det kommer till julklapparna i år. Jag har sytt eller gjort alla julklappar själv samt tryckt paketpappret själv och vikt askar av det. Nästa år kommer jag köpa alla julklappar och be tjejen i kassan slå in dem åt mig.







Nu ska jag koka tomatsoppa och lyssna på she & him's julskiva.


7 december

Idag har jag sytt klart en julklapp till mamma som jag började på igår och på eftermiddagen kom foto-kursen på fika. De lyssnade även på när vi redovisade våra kollage som vi gjort till orden som de gav till oss för några veckor sedan. Mina ord var gothisk, obscen och naiv.




Foto:Karin Stenman

4 december

Igår åkte jag, Angelica, Lina och Karin in till Hudiksvall för att fika. Jag drack kanelkaffe och åt en jättegod brownie







Idag har jag sytt, sytt och sytt för att bli klar med lite julklappar. Mot kvällen när det började kännas för mycket söndag bakade jag och Angelica bröd.







Sen spelade vi othello och åt bröd. Jag förlorade...



3 december




2 december

Nu är det december! Tyvärr har snön som kom i söndags smällt bort...Men idag har det varit lite julstämning för på bilden idag tryckte jag julklappspapper. Min bildlärare Elisabeth hade med sig fina stämplar i trä som hon köpt på en resa till Goa i Indien för många år sedan. Jag tryckte på hur många papper som helst och hade svårt att sluta.







Sen vek jag fina askar av det som jag ska lägga alla julklappar i.



Nu ska jag äta pumpa, trevlig helg!

RSS 2.0