30 augusti

Nu har jag packat ihop mina klänningar och lite annat som jag behöver ha med mig i flytten. Innan jag packade ner min symaskin sydde jag mig en småblommig klänning med klädda knappar, krage och en liten spetts. Tyvärr gör den sig inte så bra på bild och den är lite skrynklig efter att jag sprungit en dag på stan och uträttat ärenden (så som växla pengar) Jag har även stickat en hel del den senaste veckan! Är nästan klar med en tok-rosa mjuk halsduk. Inte för att jag kommer behöva en halsduk den här hösten, men det är i alla fall kul att sticka.


Jag har fått lite små klagomål på att jag inte lägger upp bilder på mig...Jag försökte faktiskt ta en vettig bild när jag har klänningen på mig men just nu är jag sjuk så jag såg alldeles för gräslig ut.
Så tills vidare får ni nöja er med två bilder på min systerson som jag lekt med dom senaste dagarna, han gör sig alltid på bild!

Nu ska jag vila upp mig inför helgen och nästa gång jag skriver kommer jag mest troligt ha galet mycket resfeber!

Sommaren på 3 minuter och 27 sekunder

Den här sommaren har jag filmat en hel del och dom små korta filmsnuttarna har jag nu klippt ihop till en sommarfilm. Det känns så sorgligt att sommaren snart är slut, fast också lite skönt för jag har inte riktigt gillat den här sommaren och om jag ska vara ärlig kanske den hamnar högst upp på sämsta sommaren listan. Men när jag tittar på sommar filmen får jag ju i alla fall minnas det som har varit fint och inte den biten där jag är trött och arg för att jag jobbar jämt och inte den delen av sommaren som gått till hjärtskav.
Så här såg min sommar ut!
 

Tog med mig Britta till havet

Igår kväll åkte jag in till stan för att träffa Britta. Vi gick och drack öl/vin samt kastade pil (sommarens favoritgrej) och pratade strunt
Det gick inte direkt bra för någon av oss, men på något vis så lyckades Britta vinna, trots att jag övat flera gånger!
 
När vi spelat klart åkte vi hem till mig och sov. Idag vaknade vi, åt frukost och cyklade till Bönan som ligger en liten bit från där jag bor. En lagom cykeltur på en söndag.
Här står Britta och tittar på den fina utsikten och väljer i vilket av alla de fina husen hon vill bo i.
Titta på båtar
Vi satt en stund på bryggan och pratade om hur väldigt somrigt det var att åka på cykeltur. Sen blev vi kaffesugna och gick upp mot caféet som ligger i Bönan (Där jag förövrigt jobbat)
Jag hade inte varit där sen jag jobbade min sista dag i september. Vi konstaterade att det såklart var bättre förr, men goda kakor hade dom i alla fall.
När vi fikat klart tog vi våra cyklar och cyklade vidare så långt ut man kunde komma på udden. Där var det en fyr och öppet hav.
Britta var glad att hon fick andas lite havsluft
Det var jag också, för om bara några veckor kommer jag bo vid ett annat hav, men vilket tänker jag inte säga förns jag är där.
Sen badade Britta fötterna lite och efter det cyklade vi hem
Resten av dagen har jag plockad hallon samt försökt sy en jäkligt klurig krage. Det gick sådär!
 

Kräftskiva

Nu är det augusti och då brukar man ju äta kräftor. Så det va precis vad min familj gjorde idag! (förutom jag då som inte äter kräftor) med diverse väldigt goda tillbehör, så som nybakat bröd ,västerbottenpaj och vitt vin.
 
 
Tycker om hela den här "äta massa kräftor och annan god mat i timmar" grejen för det är så mysigt. Annars är jag inte mycket för kräftor, dom luktar illa men har fin färg
 
 
Min fina lilla storasyster
Efter maten var det dags för fransk citronpaj! Det är min favorit efterrätt. Skulle nog kunna äta det varje dag. Vi har sådan himla tur att vi har en superstor vildhallonbuske utanför köksfönstret, så till pajen fick vi nyplockade hallon. Och glass så klart.
 
Nu ska jag och Anna stupa framför en film. Adjöken på er!

1 års kalas och 20 års kalas på samma dag

Efter jobbet åkte jag hem till min syster för att fira Texas som fyllde 1 år
 
 
Han mötte mig i hallen med en super puss! Barn/Texas pussas så festligt för han som storgapar och nästan äter upp ens mun i stället för att puta med läpparna. Jaja, det är väl sånt man lär sig med åren.
Av mig fick han en morgonrock som jag hade sytt. Den va på tok för stor, men det är ju ganska bra för då kan han ha den längre
Vi åt 1-årstårta som smakade blå och choklad och öppnade paket.
När Texas tyckte att det blev för mycket prat och för lite uppmärksamhet på honom gick vi ut och gungade
 
När kalaset var över åkte jag vidare på 20 års kalas hemma hos min fina vän Bea. Där var det god mat och massa gamla vänner.
 
 
Jag tog inte så många bilder från kvällen för jag hade fullt upp med att prata om sommaren, hösten och allas planer. Sen drog kalaset vidare ut på en liten krogrunda i sommarnatten innan jag tog bussen hem. 
 
 Idag är jag ledig och väldigt trött efter allt jobbande, skulle vilja sova hela dagen, men det ska jag inte för jag ska fika i solen och plocka smultronen på gården
 

RSS 2.0