Nationaldagsfirande

Idag är det Kataloniens nationaldag, och det firas på riktigt! Det är musik över hela staden, flaggor i alla fönster och människor insvepta i den katalanskaflaggan som går runt och sjunger och ropar. En mycket stor dag. Just nu skjuts det även med kanoner, och jag hoppas verkligen att dom tillhör firandet...
 
 
 
Liten kort historielektion om Kataloniens nationaldag:

"Katalanerna firar sedan 1980 sin nationaldag den 11:e September.
Den 11:e September är ett historiskt datum i Kataloniens historia och hänvisar till den 11:e September 1714 då Barcelona till slut tvingades kapitulera till franska och kastiliska soldater efter 13 månaders belägring av staden.

Man firar med konserter, festligheter samt  demonstrationer då katalanerna samlas för att visa sin uppskattning, och den katalanska flaggan, Senyeras, ses överallt. Flaggan sägs ha uppkommit på 900-talet och man tror att det kan vara en av de äldsta flaggorna i hela världen."

Flaggan till vänster betyder att man vill att Katalonien ska vara ett eget land och den andra är det officiella flaggan.


 
Efter som alla människor är ute och firar är nästan allt stängt. Lite som en söndag i Hudiksvall fast alla är ute på gatorna i stället. Så vi begav oss till stranden för att bada och ta tillvara på att det faktiskt fortfarande är sommar här. Vem vet när hösten kommer!
 
 
Nu ska vi snart gå till Triumfbågen och fortsätta firandet där. Jag hoppas på bra band som spelar och att jag hittar någon som säljer crêpes!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0