säger adjö till sängen

Nu har jag varit sängliggandes i 2½ dag och det gör mig tokig. Jag har sett en säsong av Skins, tittat på 6 avsnitt av New girl och tittat på tusen filmer.

Precis så här har det sett ut



Nu lämnar jag i alla fall min säng för att åka till Stockholm och träffa Frida. På lördag ska jag fika med Josefin och åka till Linköping för att hänga med Emma. På söndag tar jag min väska och flyttar in hos Britta i några dagar för att bland annat ordna ett sista april cocktailparty! Så jag har helt enkelt inte tid att vara sjuk för jag ska på träffa vänner tour

Feber och jordgubbstårta

Idag är jag hemma och är sjuk. Jag har rullgardinen helt nerdragen för att inte det fina vädret ska lysa mig i ögonen. Alldeles nyss väcktes jag av att några ur min klass knackade på dörren och hade tårta med sig till mig. Världens finaste är dom. Så nu ska jag äta jordgubbstårta och se på Skins, det blir jag garanterat frisk av!

Efter som att jag ser ut som Gollum just nu lägger jag i stället upp en bild som gör mig glad, för den är så galet söt




Vykort

När jag kom hem låg ett vykort från Ecuador och väntade på min säng. Från finaste Stina. Jag har aldrig varit så långt bort och var tvungen att titta på min jordglob vart det låg.


Pärlor, hjärtslag, vin och T

Efter fredagens roligheter var det inte det lättaste att stiga ur sängen på lördagsmorgon för att ta det tidiga tåget till Gävle för att jobba. På kvällen träffade jag R. Vi drack vin/öl och pratade om viktigheter.



Idag sov jag super länge, bakade, pärlade, lekte med T och såg på filmen Hjärtslag. Söndags saker helt enkelt. Har ni inte sett Hjärtslag så tycker jag att ni borde göra det, den är hemskt fin och dom pratar franska.










Jag har ju Samuel

Samuel kom och räddade mig från att vara utstött. Fick till och med choklad och blommor. Vilken gentleman!!!

V.16

Idag är det fredag och jag har inte gjort något vettigt alls. Fast det har jag nog när jag tänker efter, jag har både dammsugat min symaskin och börjat sy på en presentstudentklänning.

Jag tänkte väldigt kort summera dom senaste dagarna för det känns som att jag har varit en usel bloggerska.

  • I måndags sydde jag på en klänning till Britta som hon ska få i 20 års present nästa helg. Angelica kom hem från Norrköping och då kändes allt fint för hon är så fin.
  • Tisdagen sydde jag bara en massa och på kvällen hade Angelica, Anna och jag taco-mys-pys-kväll.
  • I onsdags blev jag fotograferad av Angelica. Jag sydde som vanligt, på kvällen såg vi läskig film med nästan hela klassen i yogasalen och på natten sov Carolina över hos mig.


  • På torsdagen hade jag på mig kalasbyxor med rosetter på, började sy en bikini som blev jätteful och allt bara blev fel hela tiden så jag gick hem. Sen tog jag mig i kragen och gick tillbaka efter fyra timmars lunchrast och sydde klart en klänning som jag började med i augustin. Ja ni läste rätt, augusti. Världslänge sedan. Tyget fick jag för övrigt från min bästakompis Lisa P när hon hade praktik i Indien.




  • Och idag fredag hade vi tydligen bestämt att vi skulle klä ut oss till något skräckigt så alla sprang runt med låssas näsblod och blåtiror. Om en stund kommer lillfamiljen+ lillfamiljens pojkvänner och jag att laga mat samt ha fredagsmys. Det är så fint för Annas pojkvän kommer hit enda från Kanada,. Kan ni tänka er så vackert att kärlek kan nå över hela Atlanten. Kommer inte alls känna mig som det femte hjulet...

Barfotadans

Igår blev jag fotograferad av Angelica till hennes projektarbetet.









Som ni ser har vi gått bakåt i våren här uppe, det har snöat...suck. Men det hindrar inte mig från att vara ute och skutta barfota!

Äppelblom

Har köpt en pelargon som heter äppelblom, fast på engelska. Men jag säger det på svenska för att det låter finare. Längtar tills när den får ett brunt blad som jag kan plocka bort, så jag får pyssla om den.




Och jag gör precis samma sak

Nu är jag tillbaka på mitt rum efter världens längsta lov. Jag har packat ihop allt som är du och var vi i en låda och gömt den allra längst in i garderoben. Nu är det bara jag och min symaskin igen. Precis som innan.

Påsk

Det här påsklovet har jag fyllt vareviga minut med saker! Med vänner och fint. För att slippa tänka och känna. Jag har bland annat börjat jobba på Ohlssons tyger i Gävle, klippt av mig håret, druckit kaffe med kompisar jag inte träffar varje dag, hängt med lilla T, vaccinerat mig, haft en fransk dag med min syster och mycket mycket mer.

Så här såg det



Började lovet med att få ett fint påskägg av Anna, med mitt favoritgodis och ett mintgrönt nagellack.



Sen blev det påskafton och jag jobbade. Efter jobbet åkta jag hem till Liza för att äta middag med hela familjen. Det målades ägg och åts jordgubbs/citron tårta





Här är mitt ägg, det kanske inte är super tydligt men det är i alla fall en burrig kanin



Texas ägg var lite mer abstrakt



Jag hade på mig min nyaste klänning och det mintgröna nagellacket



Blåbärsbäbis





När det var färdig firat och lekt åkte jag till stan och drack läsk med finaste Bea



På påskdagen fikade jag med Frida och Nina och på kvällen övertalade Barbi mig att följa med ut, och tur var väl det för vi hade det superkul! Ett minus var dock att min tå blev ihjäldansad







Sen smälte dagarna ihop lite. Jag fikade med vänner, blev vaccinerad av mamma och fick hello kitty plåster för att det känns lite bättre då, köpte en ny blus och barnvaktade T.







Om ni undrar vad det är han har på huvudet så är det en hjälm som han har för att inte slå huvudet när han reser sig och inte kan stå.

På onsdagen tog jag tåget till Uppsala för att hälsa på Anna. När hon var på jobbet träffade jag Evelina och hennes flickvän Mariah





Det var riktigt fint vårväder i Uppsala. När jag hade lite tråkigt åt jag chokladkanin och sjöng och dansade till Moving on i Annas balklänning.






På fredagen hade jag och Anna planerat in en fransk dag! En mycket bra idé! Vi började dagen med att hitta lite blåsippor



Sen gick vi för att äta lunch på ett crêperi



Vi åt fruktansvärt goda crêpes och drack söt bubblig lemonad till. Det kan nog inte bli bättre!



Det är farligt att dricka rosabubbliglemonad med sin syster, man blir tokfnittrig kan jag tala om



Anna hade på sin fina klackiskor dagen till ära


Vi lekte lite med självutlösaren medan vi väntade på efterrättscrêpen, det gick inte så bra



Dör lite när jag tänker på den. Crêpes är min bästa rätt



När vi flanerat en stund på stan gick vi hem för att börja med den franska middagen. Det som stod på menyn var bouillabaisse och en tarta tain till efterrätt. Självklart drack vi kir till fördrink! För det gör man minsann i frankrike.









Den franska dagen avslutades med min favoritfilm i hela världen, Amelie från Montmartre. Kan.inte.bli.bättre



Det där var mitt påsklov i miniformat

Hjärtekross på en långfredag

Nu är det så att jag har blivit hjärtekrossad. Så denna bloggpaus kommer bli aningen längre än planerat efter som jag inte orkar skriva om glada och trevliga saker jag gör när det jag gör inte alls känns glatt och trevligt. Trotts att det här är väldigt jobbigt önskar jag det inte ogjort. Och jag är glad att jag träffade henne, det känns bra att få ha älskat och blivit älskad tillbaka. Det är inte alla som får uppleva det i livet.

Men, det mesta som är fint eller fult har ett slut, och det har även mitt krossade hjärta. Jag kommer resa mig upp och springa vidare.

Men inte idag.


Comment te dire adieu


En kort paus

Hej mina fina läsare! Nu är det så att jag har väldigt mycket i mitt liv och huvud just nu så jag måste prioritera bort bloggen i några dagar eller någon vecka. Lovar att komma tillbaka så snart jag orkar. Puss och kram ha en fin påsk!

Stay-ups som inte ville sitta på plats och Firman

Sista mars var kanske världens längsta dag. Den började med att jag och mamma åkte på sy&antikmässa i Sandviken. Det fanns massa fina saker där och jag hittade säkert tusen saker som jag ville ta med mig hem, men det var så klart ganska dyrt så jag fick nöja mig med fem söta glaspärlor som jag ska ha i ett armband.







När mamma släppt av mig i Gävle kom min lilla familj och hämtade upp mig med bilen och så åkte vi till Forsa.
På kvällen var min plan att äta lördagsgodis och titta på barnprogram helt lugnt och fint i soffan. Men det blev snabbt ändrade planer när Carolina i min klass ringde och utan någon större övertalning sprang jag till bussen för att gå på svartklubb. I Iggesund av alla ställen.
Det var den sjukaste, roligaste, konstigaste, festligaste kvällen på väldigt väldigt länge. Det är svårt att återberätta det hela men "Firman" som svartklubben heter ligger i ett garage/kontor som nattetid blir dansgolv. Bara det är helt underbart. Det fanns en traktor som man fick sitta i och man fick önska musik av Igge house mafia.












Här står jag och putar med läpparna i Firmans omklädningsrum

Kvällen avslutades med att jag och Carolina badade badkar hemma hos henne. Och historien om stay-upsen tar jag en annan gång

RSS 2.0